Hopp til innhold

84-åring og 78-åring gjenvalgt i USA

Charles Rangel og Thad Cochran vant i natt sine primærvalg i USA, til tross for at de ble utfordret av langt yngre kandidater.

Charles Rangel

Charles Rangel (i midten) talte i natt til sine jublende tilhengere etter at seieren i primærvalget var klar.

Foto: Eduardo Munoz / Reuters

84 år gamle Charles Rangel vant nattens primærvalg om bli demokratenes kandidat til å bli kongressrepresentant fra Harlem i New York.

Rangel har sittet i Representantenes hus siden 1971 og var før Barack Obama ble president regnet som den mektigste svarte politikeren i USA.

Hovedutfordreren hans, den dominikansk-fødte Adriano Espaillat, greide ikke å vippe Rangel av pinnen til tross for en korrupsjonsskandale som kostet Rangel ledelsen i en mektig kongresskomité for fire år siden.

Etter at han vant nattens primærvalg er det liten tvil om Rangel blir gjenvalgt når selve valget går av stabelen i november.

Valgdistriktet til Rangel er så dominert av demokratiske velgere at Rangel fikk 91 prosent av stemmene ved valget i november 2012.

78-åring i Mississippi

Thad Cochran

Thad Cochran har gjennom årene utviklet seg til en ekspert i å skaffe føderale penger til alle mulige formål i hjemstaten, som er en av USAs fattigste, og både rettsbygninger og forskningssentra bærer hans navn.

Foto: Rogelio V. Solis / Ap

Like sikker kan 78 år gamle Thad Cochran være etter at han i natt vant primærvalget om å bli republikanernes kandidat ved høstens valg til Senatet fra Mississippi.

Veteranen ble utfordret av Tea Party-aktivisten Chris McDaniel i en politisk kamp som hadde utviklet seg til en lokal folkeavstemning om hvilken vei det republikanske partiet skal ta framover.

Etter at 98 prosent av stemmene var talt opp, hadde Cochran 50,7 prosent, mot McDaniels 49,3 prosent. CNN og andre medier mente at McDaniel ikke lenger hadde mulighet for å ta igjen Cochran.

Cochran, som er blitt valgt med stor margin i hvert valg siden 1972, hentet inn 10 millioner dollar i donasjoner fra hele landet og hadde full støtte fra Republikanernes ledelse i kampen for å bli gjenvalgt atter en gang.

I den sterkt republikanske sørstaten Mississippi er Cochran sikret gjenvalg ved valget i november mot en sjanseløs demokrat.

SISTE NYTT

Siste nytt