83 millioner i bistand til Pakistan

Norge bidrar med 83 millioner kroner i humanitær bistand til Pakistan. Midlene vil bli kanalisert gjennom FN, Røde Kors, og andre organisasjoner.

Video nsps_upload_2009_5_14_21_10_23_797.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Det er viktig å forhindre at Pakistan havner i en vedvarende humanitær krise som vil true stabiliteten i regionen, sier Støre. Klikk på bildet for å se video.

Behovet for humanitær hjelp er stort, og Norge øker derfor bistanden, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Pakistanske myndigheter har sammen med FN bedt om internasjonal assistanse til mat, husly, helse, utdanning, og beskyttelse for de fordrevne.

- Situasjonen i Pakistan er en av de største utfordringene det internasjonale samfunnet står overfor i dag, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

LES: Zardari ber verden om hjelp

LES: - Én million på flukt i Pakistan

Flere hundretusen fordrevne

Over 800.000 personer er til nå registrert som internt fordrevne som følge av konflikten i Swat-dalen, der pakistanske regjeringsstyrker kjemper en kamp mot Taliban-krigere.

- Det er viktig å forhindre at Pakistan havner i en vedvarende humanitær krise som vil true stabiliteten i regionen, sier Støre.

Flyktningleir i Swabi-distriktet i Pakistan.

Flyktningleir i Swabi-distriktet i Pakistan.

Foto: AAMIR QURESHI / AFP

FN-appell

FN har utstedt en humanitær appell på 165 millioner dollar, hvor rundt halvparten er dekket så langt.

Ifølge Utenriksdepartementet kan krisesituasjonen i landet vare i uker og måneder i Swat og tilliggende områder.

SISTE NYTT

Siste nytt