NRK Meny
Normal

80 fortsatt savnet etter jordskred i India

Redningsarbeidet etter jordskredet vest i India fortsetter, men håpet om å finne de 80 som fortsatt er savnet blir stadig mindre.

Chandrakant Zhanjare mistet familien under jordskred i India

Chandrakant Zhanjare mistet 13 av sine slektninger i jordskredet i landsbyen Malin i India.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

Skredet i landsbyen Malin i Maharashtra-delstaten ble utløst torsdag denne uken etter en periode med store nedbørsmengder.

Redningsmannskapene har kjempet mot naturkreftene. Det er fortsatt mye regn og vind i området og leteområdet ligger i ulendt terreng.

Så langt er 73 mennesker funnet døde i jordmassene. Kun åtte er gravd fram i live.

Samfunnet utslettet

Fortsatt er 80 mennesker savnet på tredje dagen, og håpet om å finne dem i live er forsvinnende lite, bekrefter Alok Awasthi i den nasjonale katastrofeinnsatsstyrken til tv-kanalen NDTV.

Det bodde rundt 160 mennesker i landsbyen. Sjansene er derfor store for at et helt samfunn er vasket bort av jordmassene.

Landsbyboeren Chandrakant Zhanjare deltar selv i arbeidet med å lete. Mannen mistet 13 av sine slektninger i skredet.

Jordksred i India

Det er lite som minner om at dette inntil torsdag var en landsby med 160 innbyggere.

Foto: SHAILESH ANDRADE / Reuters

– Jeg er rystet. Røttene våre ble vasket bort på et øyeblikk, sier fabrikkarbeideren Vilas Jhanjre til avisen The Hindu.

Jhanjre har lett forgjeves etter foreldrene sine i rasområdet.

– Livet slutter å ha en mening når man mister foreldrene, sier han.

– Kan skyldes avskoging

Årsaken til jordskredet er monsunregnet som nå preger landet, men lokalpolitikeren Prithviraj Chavan har lagt skylden på avskoging og utbygging i åssiden over landsbyen.

Det har siden torsdag gått flere jordskred andre steder i landet, som til sammen har tatt livet av i underkant av 20 mennesker.

Lørdag gikk et jordskred i nabolandet Nepal og blokkerte Sunkoshi-elven. Myndighetene frykter nå at dette vil føre til nye oversvømmelser som kan nå India og landsbyer sørover i landet har fått beskjed om å evakuere i frykt for at det gigantiske gjørmehavet skal gi etter.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt