77 døde etter selvmordsangrep i Mali

77 mennesker er bekreftet døde og over hundre er såret etter at en bil lastet med sprengstoff eksploderte utenfor inngangen til en leir med 600 mennesker i Gao, onsdag.

Mali Deadly Attack

115 SÅRET: Mange mennesker står utenfor sykehuset hvor de sårede etter selvmordsangrepet er innlagt.

Foto: Yacouba Cisse / AP

En gruppe algeriske jihadister knyttet til al-Qaida i det islamske Maghreb hevder å stå bak selvmordsbombingen som tok livet av 77 personer i Mali.

Ekstremistgruppen identifiserer angriperen som Abdelhadi al-Foulani i en uttalelse sitert av det amerikanske overvåkingsnettstedet SITE og det mauritiske nyhetsbyrået al-Akhbar. Fem selvmordsbombere er blant de døde, ifølge regjeringstalsmann Mountaga Tall.

Terrorgruppen skal også ha stått bak angrepet på et hotell i Bamako i november 2015. Da ble 27 mennesker drept.

FN fordømmer

Outgoing United Nations Secretary General Ban Ki-moon reacts during the unveiling ceremony of his official portrait at United Nations headquarters in New York

STØTTER MALI: FNs tidligere generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer på det sterkeste angrepet mot leiren.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

FNs tidligere generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer på det sterkeste angrepet mot leiren som huser 600 personer. Han sender sine kondolanser.

– Denne grusomme handlingen forsterker FNs engasjement for å støtte Malis folk, regjeringen og de væpnede gruppene i deres forsøk på å skape fred, deres kamp mot terrorisme og deres innsats for å opprettholde fredsavtalen, sier generalsekretærens talsmann.

Sikkerhetsrådet skriver i en pressemelding at også det fordømmer «det barbariske angrepet» på det sterkeste, og ber maliske myndigheter om å raskt etterforske angrepet og la angriperne stå til ansvar.

Mali Deadly Attack

SELVMORDSANGREP: Maliske soldater i Gao, hvor 77 mennesker ble drept i et selvmordsangrep onsdag.

Foto: Jerome Delay / AP

Landesorg

Mali erklærte tre dagers landesorg etter selvmordsangrepet.

RFI melder at terrorgruppen angrep ved å kjøre en bil tvers gjennom sikkerhetssperringene rundt leiren i Gao. Ifølge militære kilder var bilen malt i hærens farger og klarte dermed å komme seg forbi sikkerhetsvaktene.

Militærleiren som ble angrepet, huser både regjerings- og militssoldater, som sammen overvåker sikkerheten i området i tråd med fredsavtalen fra 2015.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt