Skal snu ulykkesskipet

Kinesiske redningsmannskaper skal forsøke å snu skipet som kantret på Yangtze-elven for tre dager siden. Fremdeles er over 360 personer savnet og fortvilte pårørende raser over mangelende informasjon.

Skal snu forlist skip

Redningsarbeidere har de siste tre dagene forsøkt å redde ut overlevende fra det forliste skipet.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK / Reuters

Så langt er 77 bekreftet omkommet i forliset. Tallet er forventet å stige da over 360 personer fortsatt er savnet etter det som kan være Kinas verste båtkatastrofe på 70 år.

Tidligere i dag har redningsmannskapene skåret tre hull i båten. Håpet var å finne flere overlevende, men enn så lenge har de måttet føre flere navn opp på listen over omkomne.

200 dykkere

Mer enn 200 dykkere jobber under vann med å gjennomsøke alle skipets kabiner. I løpet av dagen har de hentet ut 51 døde kropper, men det er vanskelig å komme til og de ansvarlige for redningsaksjonen planlegger nå å snu skipet.

Dette vil gjøre at man kommer seg raskere inn i skipet for å finne savnede og samtidig ivareta verdigheten til de døde, sier det kinesiske transportdepartementet i en uttalelse.

Døde hentes ut

51 døde kropper ble hentet ut av ulykkesskipet torsdag.

Foto: STR / Afp

Grundig etterforskning

Samtidig lover myndighetene i Beijing at det vil bli en grundig etterforskning av forlistet.

- Vi kommer aldri til å skjule feil og vi kommer aldri til å dekke over noe, sier Xi Chengguang, talsmann i transportdepartementet.

Mannskapet som overlevde, deriblant kapteinen og sjefsingeniøren på skipet, er tatt inn til avhør og satt under etterforskning. I tillegg jobbes det ifølge myndighetene med å samle bevis.

Pårørende raser

Om lag 1200 pårørende har reist til Jianli som er stedet der skipet forliste. Selve ulykkesstedet er sperret av og mange er frustrerte over det de mener er mangel på informasjon fra myndighetene.

Pårørende

Pårørende har samlet seg i nærheten av ulykkesstedet.

Foto: STR / Afp

I dag tok flere titalls seg gjennom politisperringene som er satt opp rundt ulykkesstedet.

Flere pårørende etterlyser at myndighetene offentliggjør navnene på de omkomne og overlevende. Mange spør seg hvorfor de fleste av de overlevende var ansatte om bord og flere krever å få vite hvorfor ikke skipet la til kai da det blåste opp til storm.

LES OGSÅ: – Skipet vart truffe av ein tornado

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har taxisjåfører i området fått instruksjoner fra lokale myndigheter om å ikke frakte familiemedlemmer til krematoriet hvor de døde blir fraktet. Dette avvises imidlertid av myndighetene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt