NRK Meny
Normal

Flere titalls indiske soldater drept

- Maoister har drept mellom 75 halvmilitære politifolk og såret sju i et bakholdsangrep i dag, sier innenriksministeren i delstaten Chhattisgarh i det sentrale India.

Maoister trener i skogen Abujh Marh.

ARKIVFOTO: Maoister trener i skogen i Chhattisgarh i det sentrale India. 73 politifolk skal være drept av maoister i dette området.

Foto: Mustafa Quraishi / AP

- Et blodbad

Innenriksminister P. Chidambaram sa han var sjokkert over det han omtalte som et blodbad, og sa at soldatene hadde gått i en felle.

Angriperne kastet bomber og skjøt fra fjelltoppene rundt forlegningen til de paramilitære politifolkene.

– Vi kan bekrefte at 75 personer har omkommet i angrepene. Minst 7 er skadd, forteller Amresh Mishra ved politiet i området til nyhetsbyrået Reuters.

– Dødstallene kan stige

Angrepet skjedde langt ute på landsbygden i Dantewada i delstaten Chhattisgarh i det sentrale India, et område som er dominert av maoister.

– Noe har gått veldig galt. Det ser ut som om de har gått inn i en leir eller en felle, sier den indiske innenriksministeren P. Chidambaram.

Ifølge indisk politi pågår kampene fortsatt, og antall drepte politifolk kan stige. Det er foreløpig ikke opplyst noe om antall drepte maoister.

Maoister står jevnlig bak angrep mot fabrikker og jernbanestasjoner i dette området.

Startet som bondeopprør

Maoistopprøret i India startet som et bondeopprør i landsbyen Naxalbari i delstaten Vest-Bengal i 1967. Siden da skal rundt 6.000 mennesker være drept i voldsomheter som knyttes til maoistgrupperinger.

Til tross for det ideologiske slektskapet er det ingen ting som tyder på at maoistene i India får støtte fra maoistene i Nepal og heller ikke fra Kina eller andre land, melder NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt