Nye tall: 70 personer ble skutt på kinosenteret

Gjerningsmannen i Colorado bar beskyttelsesutstyr fra topp til tå. I tillegg hadde han minst tre forskjellige våpen da han begynte å skyte mot publikum som var på nattpremieren til «Batman».

Gassmaske

En gassmaske ligger utenfor bygget der kinoen ligger. Den er markert som det frøste bevismaterialet.

Foto: Karl Gehring / Ap

Den 24 år gamle James Eagen Holmes gikk i sorte klær. Han hadde skuddsikker vest, hjelm, susp, leggbeskyttelse og sorte spesialhansker.

Det fortalte Colorado-politiet på en pressekonferanse fredag.

Politiet har oppjustert antall personer som ble skutt under kinomassakren natt til fredag til 70.

10 døde i kinosalen, to døde etter at de var blitt brakt til sykehus.

– 58 personer er såret, noen av dem alvorlig, opplyste politiet.

Filmpremieren fant sted i et kjøpesenter i Aurora, en forstad til Denver i den amerikanske delstaten Colorado, og i kinosalen var det fullt av ungdommer.

Noen av skuddene gikk gjennom veggen og inn i en annen kinosal. Minst en person ble skutt gjennom veggen, opplyste politiet.

Granater for å forvirre

Dan Oates sa videre at politiet tror gjerningsmannen utløste to granater for å villede og forvirre publikum, før han begynte å skyte.

Holmes hadde en rifle, en pistol og håndvåpen. Politiet pågrep ham utenfor kinosalen etter at han overga seg. Da sto han ved sin hvite Honda. I bilen hans fant politiet enda et våpen, i tillegg til et som lå inne i kinosalen.

Holmes forklarte at han utløste granaten for å skape forvirring og fortalte politiet at det var farlig utstyr i leiligheten hans. Utover det vil ikke politiet si noe mer om hva han har forklart, eller hvilke motiver han kan ha hatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Holmes

Politiet klatret opp og knuste vinduer for å se inn i leiligheten til James Holmes like ved kinosenteret i Aurora.

Foto: THOMAS COOPER / Afp

Eksplosiver i leiligheten

– Holmes har satt opp feller i leiligheten. Det er litersflasker med brannfarlig, kjemisk stoff, vi er i ferd med å undersøke nå, forklarte politisjef Oates.

Politiet klatret opp og knuste vinduer for å se inn. De har ikke våget bryte opp døren for å gå inn.

Nå sender de inn en robot for å finne ut hvordan de kan uskadeliggjøre og trygge leiligheten. Alle beboerne i bygget er evakuert, det sammen er fem bygninger i nærheten.

Handlet alene

– Vi er overbevist om at gjerningsmannen handlet alene, vi leter ikke etter andre mistenkte, men vi kommer til å etterforske saken grundig, sa politisjef Dan Oates.

Han sa videre at den mistenkte ikke er tidligere straffedømt. Det eneste han har på rullebladet er en fartsbot.

Holmes

Journalister har tatt plass foran huset til moren til James Holmes, Arlene Holmes, i Rancho Penasquitos, California. Samtidig etterforsker politiet huset.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt