NRK Meny
Normal

Sju personer skutt i turistgate i New Orleans

Sju personer ble søndag morgen skutt i turiststrøket Bourbon Street i byen New Orleans i USA. En kvinne er kritisk skadet.

Ridende politi i Bourbon street i New Orleans

Fornøyelseskvarteret Bourbon Street er fylt av folk nesten døgnet rundt. Dette bildet er tatt tidligere i juni og viser ridende politi omringet av bargjester, turister og andre nattevandrere.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

En enslig mann med gevær skal ha åpnet ild mot en menneskemengde i den berømte gågata like før klokka 3 lokal tid, opplyser politiet.

Et vitne som ikke vil navngis har opplyst at gjerningsmannen så ut til å sikte på en bestemt person i menneskemengden, før han begynte å skyte.

Det er ikke opplyst hva som var foranledningen til skytingen eller hva som hadde skjedd like før. De vil heller ikke si om noen er arrestert, melder BNO News.

En talsmann for politiet i New Orleans, Frank Robertson, bekrefter at sju ble truffet av skuddene. Han sier til CNN at én kvinne er kritisk skadet, mens de seks andre er stabile.

Kriminelt belastet strøk

Bourbon Street er en sentrumsgate som er preget av barer og utesteder, ofte med parader og levende musikk. Området er sterkt kriminelt belastet, viser CrimeMapping.com som er et interaktivt kart over rapporterte lovbrudd i byen.

Ifølge tall fra FBI ble 156 mennesker myrdet i New Orleans i fjor. Over 1500 ran og overfall ble anmeldt. I mai ble tjue mennesker skadet da et gjengmedlem skjøt mot en morsdagsparade nær det franske kvarteret i byen.

Laster kart, vennligst vent...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt