NRK Meny
Normal

688 migranter har søkt asyl i Danmark

Rødbyhavn (NRK): Av de 3.200 migrantene og flyktningene som har ankommet Danmark siden søndag, har bare 688 søkt asyl i landet, ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen. Nå er mange på vei mot Sverige.

København lufthavn

Reisende på Kastrup lufthavn kikker ned på de frivillige som deler ut mat til flyktninger som skal reise videre til Malmø med tog. Et stort antall frivillige bidrar over hele Danmark med å gjøre reisen litt enklere for de mange tusen som har kommet inn i landet de siste dagene.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

De som ikke har søkt asyl i Danmark, får reise gjennom landet, bekreftet Rigspolitiet torsdag.

Mange av dem har uttrykt ønske for å reise videre til andre nordiske land.

Flere av flyktningene som fikk reise videre fra havnebyen Rødbyhavn torsdag morgen, ble kjørt i privatbiler til København. Derfra planlegger flere å reise videre til Sverige.

Vrimler av flyktninger på flyplassen

Kastrup lufthavn er i dag fylt opp med flyktninger. De vil ta toget til Malmø, skriver Berlingske Tidende.

De står i lange køer for å komme med Øresundstoget fra Københavns Lufthavn til Sverige.

Politiet ga tidligere i dag flyktningene muligheten til å reise videre gjennom Danmark hvis de ikke ønsker å søke om asyl. Mange har fått hjelp av innbyggere i Danmark, og til flyplassen har folk kommet for å gi bort mat og klær.

Dansk lov gir politiet rett til å holde flyktningene som ikke vil registreres tilbake i 72 timer. deretter må de slippes fri, og de står da fritt til å reise videre til Sverige, opplyste Rikspolitiet onsdag.

Statsministeren kritiseres for håndteringen

Mens politiet onsdag kveld besluttet å la flyktningene reise gjennom Danmark, befant statsminister Lars Løkke Rasmussen seg på vinsmaking på en italiensk restaurant i København, skriver danske medier.

Opposisjonen i Sverige ber om at statsministeren tar ansvar for flyktningsituasjonen i landet.

– Jeg savner en statsminister som sier klart hva vi skal gjøre for å komme ut av denne situasjonen, sa sier Socialdemokraternes leder Mette Frederiksen til journalister i dag.

Også Kristian Thulesen Dahl i Dansk Folkeparti ber statsministeren ta grep.

– Det er ingen tvil om at situasjonen krever konsentrasjon. Jeg vil selvfølgelig oppfordre statsministeren til å legge seg i selen og ta ansvar, sier Kristian Thulesen Dahl.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt