NRK Meny
Normal

68 IS-mistenkte pågrepet i Tyrkia

Tyrkisk politi har pågrepet til sammen 68 antatte medlemmer av IS i flere politiaksjoner rundt om i landet etter tirsdagens bombeangrep i Istanbul, melder tyrkiske medier.

Tyrkisk politi har pågrepet tre russiske statsborgere som mistenkes for å ha tilknytning til den ytterliggående gruppen IS.

De tre arresterte skal ha vært i kontakt med IS-soldater i Syria.

Tyrkisk politi har blant andre pågrepet tre russiske statsborgere som mistenkes for å ha tilknytning til den ytterliggående gruppen IS, melder nyhetsbyrået Dogan.

De tre ble pågrepet i feriebyen Antalya og antiterror-politi beslagla dokumenter og CD-er da de ransaket boligen til de mistenkte, melder nyhetsbyrået Dogan. Arrestasjonene blir bekreftet av det russiske konsulatet i Ankara.

– Vi er i ferd med å undersøke hvorfor de er pågrepet, sier generalkonsul Alexander Tolstopyatenko til nyhetsbyrået Tass.

De tre skal ha vært i kontakt med IS-soldater i Syria, i tillegg til å bistå med materiell, skriver nyhetsbyrået Anadolu.

Meldingen om arrestasjonene kommer dagen etter at ti mennesker, blant dem åtte tyskere, ble drept da en bombe rystet sentrum av Istanbuls populære gamleby tirsdag. Det er ikke kjent om pågripelsen av de tre russerne har sammeneheng med terroraksjonen.

Tirsdagens eksplosjon skjedde rett ved Sultanahmet-moskeen, populært kalt Den blå moské, et berømt turistmål. En 59-årig nordmann, Jostein Nielsen, er blant de sårede.

Ifølge russiske myndigheter har over 2700 russere reist til Syria for å kjempe for IS. Av disse skal 160 ha blitt drept, 73 har returnert og 36 har blitt arrestert, ifølge Oleg Syromoloto, Russlands viseutenriksminister.

Artikkelen oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt