NRK Meny
Normal

62 mennesker omkom i flystyrt i Russland

MOSKVA/OSLO (NRK): Alle de 62 ombord mistet livet da et fly fra Dubai styrtet under landing på en flyplass sør i Russland i natt. Russiske myndigheter utelukker at det kan være snakk om et terrorangrep, og tror pilotsvikt eller teknisk feil kombinert med dårlig vær, var årsak til ulykken.

Alle de 62 ombord mistet livet da et fly fra Dubai styrtet under landing på en flyplass sør i Russland i natt.

Overvåkingskamera kan ha fanget opp flystyrten i Rostov-na-Donu. Samtlige 62 om bord i flyet som styrtet under innflygning sør i Russland lørdag morgen, er omkommet.

Flyet av typen Boeing 737 – 800 fra flyselskapet FlyDubai hadde allerede gjort et mislykket forsøk på å lande på flyplassen i Rostov-na-Donu da det styrtet noen hundre meter fra rullebanen litt over klokken halv to i natt norsk tid.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax arbeider granskningskomiteen som har ansvaret for å finne ut årsaken til ulykken ut ifra teoriene om at det var en pilotfeil eller teknisk feil på flyet som var den mest sannsynlige årsaken til ulykken.

Det var svært dårlig vær i området med regn og orkan i kastene.

– For øyeblikket arbeider vi med to hovedteorier etter flystyrten i Rostov-na-Donu – pilotfeil i forbindelse med dårlige værforhold eller en teknisk svikt, sier Oksana
Kovrizhnaya i granskningskomiteen.

Barn om bord

Det var 55 passasjerer og et mannskap på sju ombord i flyet. Alle omkom da flyet tok fyr etter at det styrtet.

Media i Dubai melder at det var 44 russere, åtte ukrainere, to indere og en person fra Uzbekistan om bord på flyet, ifølge AP.

33 av passasjerene var kvinner, 18 men og fire barn, skriver AP.

Kamera kan ha fanget opp krasjlandingen

Overvåknigsbilder fra et kamera som trolig fanget opp flystyrten et stykke unna, viser en kraftig eksplosjon. Passasjerflyet begynte å brenne da det krasjlandet, men brannmannskapene klarte etter hvert å slukke ilden.

Men det meste tyder på at de fleste av passasjerene var russere som hadde vært på ferie i De forente arabiske emirater. Det har nå i morgentimene samlet seg mange hundre mennesker på flyplassen i Rostov, og de får hjelp av helsepersonell melder radiostasjonen Moskvas Ekko.

Artikkelen fortsetter under kartet

Laster kart, vennligst vent...

Rostov-na-Donu ligger sør i Russland nær grensa til Ukraina og Svartehavet.

Selskapet beklager

Flyplassen i Rostov-na-Donu er stengt til i morgen og russiske myndigheter har satt i gang full etterforskning av saken.

Ifølge Moskvas Ekko utelukker man at det kan være snakk om en terrorhandling. 31. oktober i fjor styrtet et russisk fly med 224 mennesker ombord over Sinai-halvøyen i Egypt, etter at en bombe hadde eksplodert ombord.

Flydubai er et lavprisselskap med base i Dubai. Det har ingen forbindelser til det mye større flyselskapet Emirates. På Facebook skriver selskapet ifølge NTB at flyet forlot Dubai International Airport klokka 22.20 lokal tid fredag kveld.

Selskapet beklager det som har hendt og sender sine tanker til dem som var om bord. Flydubai sier det vil gjøre det det kan for å hjelpe dem som er blitt berørt av den tragiske ulykken

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt