Hopp til innhold

61-åring hylles etter massakren

61 år gamle Patricia Maisch roses av Pima County-sheriff Clarence Dupnik etter at hun klarte å ta fravriste ammunisjon fra skytteren i Tucson på lørdag.

Video Patricia Maisch

Hør Patricia Maisch fortelle om hvordan hun klarte å ta ammunisjonen fra skytteren i Tucson.

Skytteren Jared Lee Loughner var i ferd med å lade om pistolen da Patricia Maisch (61) fikk tak i noe av ammunisjonen hans. Skytteren klarte likevel å lade om pistolen med et annet magasin, men pistolen klikket og han ble overmannet av to andre menn.

Dette er en av de mest heroiske handlingene jeg har sett.

Sheriff Clarence Dupnik

– Noen sa «Ta pistolen!»

Maisch og hennes mann sto og ventet på å bli fotografert sammen med kongressmedlem Gabrielle Giffords da Loughner startet massakren. Han skjøt Giffords gjennom hodet fra omtrent én meters avstand, og fortsatte med å skyte de som var i nærheten.

Patricia Maisch

Patricia Maisch møtte media utenfor hjemmet sitt i Tucson, Arizona.

Foto: Chris Carlson / Ap

Seks personer ble drept. Blant dem var ni år gamle Christina Green, som ønsket å bli politiker og ble tatt med til velgermøtet nord i Tucson for å treffe kongressmedlemmet Giffords.

I tillegg ble 14 personer såret i skytingen. For noen av disse er tilstanden alvorlig, og flere av dem har blitt operert ved et sykehus i Tucson.

– Noen sa «Ta pistolen!,» så jeg spratt opp og lente meg over ham. Han hadde pistolen i høyre hånd. Jeg fikk ikke tak i pistolen, men klarte å få tak i et magasin, forteller Maisch.

– Noe av det modigste jeg har sett

– Alt skjedde så raskt, forteller Maisch.

Mens hun dyttet seg frem til skytteren, tenkte hun bare på hvor heldig hun var som var i live.

– Dette er en av de mest heroiske handlingene jeg har sett, sier sheriff Dupnik.

Da Maisch tok affære hadde Loughner løsnet 31 skudd inn i folkemengden. De som ble truffet ble skutt på kloss hold. Ved å gjøre som hun gjorde, kan hun ha reddet mange, mange liv, mener sheriffen.

– Av en eller annet grunn bestemte hun seg for at noe måtte gjøres. Hun kom ut av folkemengden og fikk tak i magasinet til skytteren.

Video Clarence Dupnik

Sheriff Clarence Dupnik roser 61 år gamle Patricia Maisch for å ha gått løs på drapsmannen.

Fikk tid til å overmanne skytteren

På grunn av Maisch' handling fikk de to mennene Roger Sulzgeber og Bill Badger tid til å overmanne Loughner.

Sheriff Dupnik roser også Joseph Zimudie, som tok tak i bena til Loughner før han fikk skutt flere ganger. Loughner hadde klart å lade om pistolen med 31 nye skudd, da pistolen klikket.

– Det vill ha blitt en mye større katastrofe hadde han klart å skyte. Heldigvis sviktet fjæren og det gikk galt med magasinet. De to mennene klarte å overmanne ham og holde ham nede til det kom folk fra politiet, forteller Dupnik.

Politiet har også frigitt over 20 nødsamtaler fra massakren. I en av disse blir det nevnt at kongressmedlem Giffords er skutt:

Video Nødsamtalen etter skytingen i Tucson

Klikk på bildet for å høre en av nødsamtalene fra Tucson-massakren.

SISTE NYTT

Siste nytt