NRK Meny
Normal

600 sjøfolk innesperret i isen

Ti skip er innesperret i isen i Okhotskhavet i Russland. Selv isbryterne har frosset inne etter å ha møtt på to meter tjukk is.

Video Skip innestengt

Den 140 meter lange isbryteren Admiral Makarov skal nå sørge for at de innesperrede skipene får fritt leide ut av isen.

Der Sibir møter Stillehavet ligger Okhotskhavet – et hav som er kjent for et ubarmhjertig klima og vanskelig framkommelighet vinterstid. Store deler av vinteren ligger isen tjukk i bukta.

Flere hundre mennesker har i flere dager vært innesperret i bukta etter at skipene de befant seg på har frosset inne.

Se værvarsel for Okhotsk på Yr.no.

Isbryter iset inne

I nyttårshelga ble det vedtatt å sende kraftige isbrytere inn i området for å hjelpe ut ti innefrosne skip med opp mot 600 mennesker ombord.

Men selv den 90 meter lange isbryteren Magadan er nå innesperret i isødet. Håpet ligger nå i at den enda større isbryteren Admiral Makarov - den kraftigste i hele regionen - skal gjøre vei i vellinga.

Og selv denne har problemer med å ta seg fram, melder den russiske TV-kanalen RTR.

To meter tjukk

Isen rapporteres å være opp mot to meter tjukk på enkelte steder. Samtidig haster det for Admiral Makarov å åpne opp isen, i og med at sterk storm nærmer seg det aktuelle området. Det er ventet vind på opp mot 50 kilometer i timen, noe som kan gjøre sikten dårlig og redningsaksjonen vanskeligere.

For ett av skipene skal situasjonen være kritisk, og det viktigste for Admiral Makarov er å få tauet skipet ut i fritt farvann.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt