600 millioner uten strøm i India

Over halve India er uten elektrisitet etter et massivt strømbrudd, og flere storbyer er rammet.

India Power Outage

TOGSTANS: Passasjerer står i en tom undergrunsstasjon i Dehli. Trafikken har stoppet opp som følge av den omfattende strømstansen.

Foto: Rajesh Kumar Singh / Ap

Både det nordlige og det østlige nettet har kollapset, og dermed er over halve landet rammet. Ifølge nyhetsbyrået AP er anslagsvis 600 millioner uten strøm. Blant disse er innbyggerne i millionbyen Delhi, hvor undergrunnen står stille og trafikklysene er slukket.

Det pågår nå et intenst arbeid for å få evakuert de mange som sitter fast i togvognene under bakken, melder BBC.

Storbyer rammet

Ifølge indiske myndigheter er gså storbyen Kolkata i Vest-Benegal er uten strøm, samt store deler av delstater som Punjab, Haryana, Uttar Pradesh og Himachal Pradesh. I store deler av det nordlige India hersker det trafikkaos som følge av strømstansen. I øst er Vest-Bengal, Bihar, Orissa og Jharkhand hardt ramet.

– Både det nordlige og østlige nettet har kollapset. Vær så snill, la oss jobbe med å løse problemet, sier V.K. Agrawal, leder for det nordlige strømnettet, ifølge AP.

Ifølge BBC sier en talsperson for det østlige strømnettet at problemene vil ta mange timer å fikse.

«Kronisk strømtrøbbel»

Dette er andre dagen på rad med svært omfattende strømproblemer i India. Natt til mandag var det strømbrudd på det nordlige nettet i seks timer, og da var 300 millioner mennesker berørt. Strømbruddet som første til kaos i New Delhi og i ni delstater, skal være det verste på mer enn ti år.

Ifølge BBC har India nærmest kroniske problemer med strømforsyningen, og energisektoren skriker etter friske investeringer.

SISTE NYTT

Siste nytt