NRK Meny
Normal

600 millioner uten strøm i India

Over halve India er uten elektrisitet etter et massivt strømbrudd, og flere storbyer er rammet.

India Power Outage

TOGSTANS: Passasjerer står i en tom undergrunsstasjon i Dehli. Trafikken har stoppet opp som følge av den omfattende strømstansen.

Foto: Rajesh Kumar Singh / Ap

Både det nordlige og det østlige nettet har kollapset, og dermed er over halve landet rammet. Ifølge nyhetsbyrået AP er anslagsvis 600 millioner uten strøm. Blant disse er innbyggerne i millionbyen Delhi, hvor undergrunnen står stille og trafikklysene er slukket.

Det pågår nå et intenst arbeid for å få evakuert de mange som sitter fast i togvognene under bakken, melder BBC.

Storbyer rammet

Ifølge indiske myndigheter er gså storbyen Kolkata i Vest-Benegal er uten strøm, samt store deler av delstater som Punjab, Haryana, Uttar Pradesh og Himachal Pradesh. I store deler av det nordlige India hersker det trafikkaos som følge av strømstansen. I øst er Vest-Bengal, Bihar, Orissa og Jharkhand hardt ramet.

– Både det nordlige og østlige nettet har kollapset. Vær så snill, la oss jobbe med å løse problemet, sier V.K. Agrawal, leder for det nordlige strømnettet, ifølge AP.

Ifølge BBC sier en talsperson for det østlige strømnettet at problemene vil ta mange timer å fikse.

«Kronisk strømtrøbbel»

Dette er andre dagen på rad med svært omfattende strømproblemer i India. Natt til mandag var det strømbrudd på det nordlige nettet i seks timer, og da var 300 millioner mennesker berørt. Strømbruddet som første til kaos i New Delhi og i ni delstater, skal være det verste på mer enn ti år.

Ifølge BBC har India nærmest kroniske problemer med strømforsyningen, og energisektoren skriker etter friske investeringer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt