NRK Meny
Normal

600 kilo tung safe funnet i Escobars feriehus i USA

Skattejegere har funnet en låst safe i narkokongen Pablo Escobars tidligere villa i Florida. De nye eierne tror den kan inneholde kontanter og juveler.

Pablo Escobar, villa

Pablo Escobars tidligere villa i Florida er i ferd med å bli jevnet med jorden. Under rivingen fant skattejegere en låst safe som veier i overkant av 600 kilo.

Foto: Lynne Sladky / Ap

Safen ble funnet i forbindelse med rivingen av herskapshuset som tidligere var eid av narkobaronen Pablo Escobar, skriver BBC.

Metallsafen veier så mye som 600 kilo og de nye villaeierne tror den kan inneholde kontanter og juveler. Safen ble funnet da en arbeider var i ferd med å rive ned ett av husets vegger. Steinsprut gjorde at gulvet sprakk. Under lå den grå safen.

Pablo Escobar, safe

Safen med eierne Christian de Berdouar og Jennifer Valoppi i bakgrunnen.

Foto: C.M. Guerrero / Ap

Eierne har under rivingen leid inn profesjonelle skattejegere for å søke gjennom eiendommen. Det er kjent at Escobar lagret kontanter og juveler i sine boliger i Colombia.

Escobar var en av verdens rikeste menn før han ble drept av colombiansk politi i 1993. Han kjøpte blant annet en herregård, feriehus, en privat dyrehage, fly og mange biler.

– Som den hellige gral

Pablo Escobar

Pablo Escobar var en colombiansk narkotikabaron og leder av Medellínkartellet.

Foto: STF / Afp

Pengeskapet er fortsatt låst fordi de nye eierne sier de ønsker å åpne den på et trygt sted. Inntil videre ligger den i et bankhvelv.

– For oss er dette som den hellige gral, sier Christian de Berdouare ifølge BBC.

Han sier han og kona kjøpte huset uten at de var klar over husets historie.

Escobar var leder av Medellín-kartellet og kokaintrafikken mellom Colombia og USA gjorde ham til en av verdens rikeste menn. Ifølge anslagene tjente Medellínkartellet 25 milliarder dollar i sin storhetstid.

Dokumenterer rivingen

Pablo Escobar, villa

Christian de Berdouare og kona Jennifer Valoppi er de nye eierne av den gamle villaen til Pablo Escobar.

Foto: C.M. Guerrero / Ap

Da eierne fant ut at huset var eid av Escobar på 80-tallet bestemte de seg for å lage en dokumentar av rivingen og deres jakt etter skjulte skatter.

Escobar bodde der aldri fast, men besøkte stedet innimellom, ifølge BBC.

Villaen ble bygget i 1948 med kort vei til Bsicayne Bay og med utsikt over Miami. Eiendommen ble beslaglagt av amerikanske myndigheter i 1987 og solgt til en privat eier.

Miami var en viktig inngangsåre for narkotika fra Sør-Amerika på 80-tallet. Flere narkobaroner hadde herskapshus eller luksusleiligheter i byen.

Pablo Escobar ble født i 1949 i Antioquia i Colombia. Under Medellín-kartellets storhetstid ble han regnet som en av verdens ti rikeste mennesker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt