Nå starter arbeidet med å finne de 80 likene etter flytragedien

To uker etter at det malaysiske passasjerflyet styrtet, kan ekspertene komme i gang med etterforskningen på krasjstedet. Tidligere er om lag 200 lik hentet ut og sendt til Nederland. I mellomtiden fortsetter kampene i det østlige Ukraina.

UKRAINE-CRISIS/

STARTER ETTERFORSKNINGEN: To uker etter flytragedien i Ukraina kan etterforskningen starte i dag. Nærmere 80 lik skal ligge igjen i området.

Foto: Sergei Karpukhin / Reuters

Natt til fredag er minst ti fallskjermsoldater drept i et prorussisk angrep i Donetsk-regionen, samme område hvor det malaysiske passasjerflyet angivelig skal ha blitt skutt ned.

Harde kamper mellom den ukrainske hæren og de prorussiske opprørene har gjort det umulig for internasjonale kriminalteknikere å starte etterforskningen.

Nå to uker etter flytragedien kan endelig etterforskningen starte, melder den nederlandske avisen De Volkskrant.

Laster Twitter-innhold

80 lik

Opptil 80 lik kan fortsatt være igjen i området.

Blomsterhav ved flyplassen i Schipol, Amsterdam

BLOMSTERHAV: Flere pårørende og sørgende venter på svar og på at deres kjære skal bli identifisert. Mange har lagt ned minneord, lys og blomster her utenfor flyplassen Schiphol i Amsterdam.

Foto: Koen van Weel / AFp

Allerede er identifiseringsarbeidet i gang på om lag 200 lik, som tidligere er hentet ut.

De fleste av de omkomne var fra Nederland.

60 eksperter

Hele 60 kriminaleksperter er på plass ved krasjstedet utenfor byen Torez, øst i Ukraina.

Flere av ekspertene kommer fra Nederland og Australia som blant annet skal hente ut levninger etter personer som var med i flyet. Et annet team skal etterforske årsaken til flystyrten, melder avisa.

– Bergingen starter umiddelbart, skriver OSSE i en Twitter-melding.

Laster Twitter-innhold

Nekter å legge ned våpnene

I går var en liten gruppe eksperter inne på området, men de ble kun værende en kort stund ettersom prorussiske opprørere nekter å innstille kampene.

Flystyrt i Ukraina

OMFATTENDE ARBEID: Store vrakrester ligger strødd over et stort område, og vil gjøre etterforskningsarbeidet vanskelig.

Foto: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Nasjonalforsamlingen i Kiev besluttet at bevæpnet personell fra Nederland og Australia også skal få reise inn i det aktuelle området.

Malaysias statsminister Najib Razak har tidligere bedt partene avstå fra kamphandlinger ved ulykkesstedet, og det ukrainske militæret har også lovet en dags våpenhvile.

SISTE NYTT

Siste nytt