58 drept i Tunisia

I natt ble en 25 år gammel mann skutt i hodet under uroligheter i Tunisia. Myndighetene sier 23 er drept så langt, men FN sier tallet er 58.

MOROCCO-UNREST-CLASH

Politiet går hardt til verks mot demonstrantene i Tunisia.

Foto: ABDELHAK SENNA / Afp

Til tross for portforbud i Tunisia i natt valgte demonstrantene å fortsette sine protester mot stadig økende matvarepriser i det afrikanske landet. Det kostet en 25 år gammel mann livet i landets hovedstad.

Les også: Nattlig portforbud i Tunis etter nye demonstrasjoner og drap
Les også: Tunisia: Angriper bygninger og brenner bilder av presidenten
Les også: Demonstrasjoner mot matvarepriser

Hovedstaden var imidlertid ikke det eneste stedet der demonstrantene trosset portforbudet.

Tusenvis i gatene

I provinsbyen Sidi Bouzid, der opptøyene begynte for en drøy måned siden, demonstrerte tusenvis i gatene gjennom natten mens de ropte anti-myndighetsslagord.

Demonstrasjonene har, ifølge nyhetsbyrået AFP, gått over fra kun å dreie seg om høye matvarepriser til også å omfatte korrupsjon, arbeidsledighet og undertrykking.

Myndighetene på sin side sier protestene har blitt kuppet av en liten gruppe voldelige ekstremister som vil underminere Tunis.

– Skarpskyttere mot demonstranter

FNs høykommisær for menneskerettigheter, Navi Pillay, sier myndighetene i Tunis må gjennomføre en ordentlig etterforskning av alle drapene i forbindelse med urolighetene.

FN har også rapportert at menneskerettighetsgrupper i landet har påstått at dødstallet er 58, ikke de 23 som myndighetene opererer med.

– Det er åpenbart at tiltakene, slik som bruk av skarpskyttere og drap på demonstranter, er unødig maktbruk mot fredlige demonstranter, sier Pillay.

Sparket innenriksministeren

Med protestene har president Zine al-Abidine Ben Ali fått en av de største utfordringene han noen gang har stått overfor i de 23 årene han har vært ved makten.

Så langt har han sparket innenriksministeren i Tunisia på grunn av urolighetene, men dette ser ikke ut til å dempe opprøret.

SISTE NYTT

Siste nytt