5000 evakuert etter at tog med giftige kjemikalier tok fyr

5000 mennesker er evakuert nær byen Maryville i den amerikanske delstaten Tennessee etter at et tog tok fyr.

Togbrann i Tennessee

EVAKUERT: Midt på natta amerikansk tid ble beboere tvunget til å forlate sine hjem etter at et tog med giftige kjemikaler tok fyr i Maryville i delstaten Tennessee.

Foto: Brittany Bade / Ap

Brannmannskaper har gått fra dør til dør i byen og bedt folk om å komme seg bort.

Sju brannmenn er fraktet til sykehus etter å ha pustet inn røyk fra brannen, opplyser en talskvinne ved Blount County Sheriff's Department, Marian O'Briant.

Det er opprettet en evakueringssone på tre kilometer rundt ulykkesstedet og den kan bli værende i to dager, skriver NBC.

Laster Twitter-innhold

Prøver ikke å slukke

De første rapportene sa at toget hadde sporet av, men ifølge ABC News stemmer ikke dettte. Det skal være brann i bare én av de 57 vognene.

Toget var blant annet lastet med flytende petroleumsgass og akrylnitril da det tok fyr. Akrylnitril er et brannfarlig stoff som brukes i framstillingen av plast, og kan forårsake pustevansker.

På grunn av pustefarene er ikke brannmannskapene satt inn for å bekjempe brannen. I stedet er spesialmannskaper kalt inn for å vurdere situasjonen. Det er ikke meldt om at noen er blitt skadet etter brannen.

Avsporingen skjedde like før midnatt lokal tid. Toget var på vei fra Cincinnati til Waycross i Georgia da brannen brøt ut, sier Kritin Seay i togselskapet CSX.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt