5-åring holdes som gissel på tredje døgnet i USA

En dramatisk gisselsituasjon i Alabama i USA går nå inn i sitt tredje døgn. En fem år gammel gutt holdes fanget i en underjordisk bunker etter å ha blitt bortført av en væpnet mann på skolebussen.

Gisselsitusasjon i Midland City

Store politistyrker har omringet området rundt bunkeren hvor en 5-åring holdes som gissel.

Foto: PHILIP SEARS / Reuters

Den fem år gamle gutten ser ut til å være et tilfeldig offer.

Han ble bortført etter at gjerningsmannen steg om bord på skolebussen i den lille byen Midland City tirsdag ettermiddag, og krevde å få med seg to barn i alderen 6–8 år.

Bussjåføren ble skutt og drept i et forsøk på å stoppe mannen, og hylles nå som en helt i lokalsamfunnet, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Det skal ha vært 21 barn om bord på bussen, og gisseltakeren skal ha grepet tak i den fem år gamle gutten som nå holdes fanget tilfeldig.

Kommuniserer via rør

Gisselsituasjon i Midland City, Alabama

Området rundt bunkeren overvåkes av store styrker.

Foto: PHILIP SEARS / Reuters

De siste dagene har politiet kommunisert med gisseltakeren gjennom et ventilasjonsrør, men har så langt ikke klart å løse situasjonen.

Gjerningsmannen er identifisert som 65 år gamle Jimmy Lee Dykes, en pensjonert lastebilsjåfør som flyttet til området for litt over et år siden.

Den underjordiske bunkeren hvor gutten holdes har innlagt strøm og et matlager.

Politiet sier at de ikke har grunn til å tro at 5-åringen er skadd. Gutten har fått heist ned nødvendige medisiner etter at gisseltakeren gikk med på det, og har fått se på TV.

– Nødt til å gi opp

En stor mengde politibiler har omringet bunkeren, og en ambulanse er parkert i nærheten.

– Han blir nødt til å gi opp før eller siden, for vi kommer ikke til å forlate stedet. Bunkeren er nokså liten, men vi er kjent med at han skal ha vært der nede i åtte dager i strekk tidligere, sier politimesteren i nabobyen, Pickard, James Arrington til Ap.

Jimmy Lee Dykes beskrives som en ustabil enstøing med «antiamerikanske» holdninger.

– Han er imot myndighetene – Obama og alle under ham. Han liker ikke håndhevingen av lov og orden eller at myndighetene forteller ham hva han skal gjøre. Han er bare en enstøing, sier Arrington.

Dykes skal ved flere anledninger ha truet naboene med våpen, og skal blant annet ha slått naboens hund til døde med et jernrør.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt