48 jenter funnet døde på samme lugar

Alle hadde redningsvesten på og har tydelig fulgt mannskapets ordre om å forholde seg i ro da fergen kantret og sank utenfor Sør-Korea for halvannen uke siden.

Passasjerfergen Sewol synker ved Sør-Korea

TRAGEDIE: 48 jenter er funnet døde på samme lugar. Alle hadde redningsvesten på og har tydelig fulgt mannskapets ordre om å forholde seg i ro da fergen krenget og sank utenfor Sør-Korea for halvannen uke siden. Fergen Sewol kantret og sank utenfor Sør-Korea 16. april.

Foto: South Korea Coast Guard / Afp

Redningsmannskapene har funnet mange døde, blant annet 48 jenter som hadde stuet seg sammen i samme rom, opplyser CNN.

Det var 16. april at fergen Sewol kantret og sank utenfor Sør-Korea. Fergen hadde 476 mennesker om bord, og hittil er 187 personer funnet døde.

115 er fortsatt ikke gjort rede for.

Alle hadde redningsvest på, men har tydelig fulgt mannskapets ordre om ikke forlate lugarene sine og vente der på videre beskjed.

En beslutning som viste seg å være fatal og som mannskapet har fått mye kritikk for.

Hele besetningen siktet

Ifølge BBC er hele besetningen på 15 personer siktet for grov uaktsomhet etter fergekatastrofen.

Påtalemyndigheten har bedt om arrestordre på ytterligere fire besetningsmedlemmer. Elleve andre, inkludert kapteinen, er arrestert tidligere.

Dårlig vær stopper leteaksjon

Kraftig storm og høyt tidevann gjør at sørkoreanske myndigheter lørdag har besluttet å innstille arbeidet med å finne flere døde og hente dem ut av ferja.

– Det dårlige været kommer til å fortsette i området gjennom hele helgen, sier en talsmann for den sørkoreanske kystvakten.

Talsmannen sier videre at arbeidet med å finne flere savnede trekker ut, og mange pårørende er nå bekymret for at deres kjære kanskje aldri vil bli funnet.

Dårlig sikt

Myndighetene tror de aller fleste befinner seg inne i den havarerte ferja.

Dykkerne som gjennomsøker ferja har mange utfordringer i tillegg til det dårlige været.

Vannet er grumsete med liten sikt, og det er sterk strøm. Mange vrakdeler flyter omkring inne i ferja og det er vanskelig å åpne dører som presses igjen av vannmassene.

De aller fleste passasjerene var elever som var på skoletur.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt