48-åring siktet for flykapring

Den 48 år gamle mannen som 1. påskedag forsøkte å kapre et fly mellom Paris og Roma, har sittet i avhør i fem timer i natt. Flyet ville han sende til Libya.

Video Flykaprer i Roma

48-åringen forsøkte å kapre et fly på vei fra Paris til Italia, men ble lagt i gulvet av kabinansatte og passasjerer.

48-åringen er fra Kasakhstan, og har ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA ingen bånd til noen terrororganisasjoner. Mannen skal lide av depresjon og mentale problemer.

– Rådgiver for FN-organ

I fem timer har mannen sittet i avhør hos italiensk politi, etter at han truet kabinbesetningen om bord i Alitalia-flyet med enten en liten kniv eller neglfil rundt klokken 17.30 søndag.

48-åringen er en tobarnsfar som bor i Paris, og har aldri tidligere vært i Italia. Nå er han siktet for å ha tatt gisler og forsøk på flykapring.

Nyhetsbyrået AFP har hørt at mannen til daglig er rådgiver for Kasakhstans UNESCO-delegasjon.

Han har rent rulleblad og har ingen bånd til terrorister, opplyser etterforskerne.

Gitt beroligende av lege om bord

Mannen ble lagt i gulvet av kabinansatte og passasjerer etter at han hadde holdt et blad mot halsen til en flyvertinne. Kravet hans var at flyet skulle lande i Libyas hovesdstad Tripoli.

En lege om bord ga mannen noe beroligende, og flyet - med 131 passasjerer om bord - landet trygt på Fiumicino-flyplassen i Roma.

Flyvertinnen som ble angrepet ble tatt hånd om av helsepersonell. Hun skal kun ha fått lettere skader, ifølge italienske medier. Det er ikke meldt om andre skader på mannskap eller passasjerer.

SISTE NYTT

Siste nytt