48-åring siktet for flykapring

Den 48 år gamle mannen som 1. påskedag forsøkte å kapre et fly mellom Paris og Roma, har sittet i avhør i fem timer i natt. Flyet ville han sende til Libya.

Video Flykaprer i Roma

48-åringen forsøkte å kapre et fly på vei fra Paris til Italia, men ble lagt i gulvet av kabinansatte og passasjerer.

48-åringen er fra Kasakhstan, og har ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA ingen bånd til noen terrororganisasjoner. Mannen skal lide av depresjon og mentale problemer.

– Rådgiver for FN-organ

I fem timer har mannen sittet i avhør hos italiensk politi, etter at han truet kabinbesetningen om bord i Alitalia-flyet med enten en liten kniv eller neglfil rundt klokken 17.30 søndag.

48-åringen er en tobarnsfar som bor i Paris, og har aldri tidligere vært i Italia. Nå er han siktet for å ha tatt gisler og forsøk på flykapring.

Nyhetsbyrået AFP har hørt at mannen til daglig er rådgiver for Kasakhstans UNESCO-delegasjon.

Han har rent rulleblad og har ingen bånd til terrorister, opplyser etterforskerne.

Gitt beroligende av lege om bord

Mannen ble lagt i gulvet av kabinansatte og passasjerer etter at han hadde holdt et blad mot halsen til en flyvertinne. Kravet hans var at flyet skulle lande i Libyas hovesdstad Tripoli.

En lege om bord ga mannen noe beroligende, og flyet - med 131 passasjerer om bord - landet trygt på Fiumicino-flyplassen i Roma.

Flyvertinnen som ble angrepet ble tatt hånd om av helsepersonell. Hun skal kun ha fått lettere skader, ifølge italienske medier. Det er ikke meldt om andre skader på mannskap eller passasjerer.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt