NRK Meny
Normal

48-åring siktet for drapene

Politiet i Suffolk har siktet 48 år gamle Stephen Wright for drapene på de fem prostituerte kvinnene i Ipswich. 37-åringen som kjente jentene, er løslatt.

Påtaleadvokat Mike Crimp (t.v.) og overbetjent Stewart Gull i politiet i Suffolk
Foto: Chris Radburn / AP

Stephen Wright anklages for å ha drept fem prostituerte i løpet av få uker.

De nakne likene av Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clenell og Annette Nicholls er funnet dumpet i bekker, åkre og skogholt rundt Ipswich.

Wright ble arrestert i hjemmet sitt på tirsdag. Boligen ligger i det som omtales som horestrøket i byen.

Hadde hastverk

- Stephen Wright er siktet for drapene på alle fem kvinnene, sa etterforskningsleder Stewart Gull på en pressekonferanse sent torsdag kveld.

Wright er fra Ipswich, er far til tre barn og jobber som truckfører. Han skal jevnlig ha kjøpt sex av prostituerte i byen.  

- Vi tok en avgjørelse i kveld om at bevismaterialet mot Wright er sterkt nok til en siktelse, sa Gull på pressekonferansen.

Politiet hadde hastverk fordi de måtte ha sluppet Wright løs om det ikke var funnet nok bevis til å sikte ham i løpet av tre dager.

Løslatt

Tom Stevens, som ble arrestert dagen før Wright, ble satt fri etter å ha blitt avhørt i flere dager i forbindelse med drapene.

Han ble arrestert etter at han skrev på hjemmesiden sin at han kjente flere av de drepte, og at han kanskje ikke hadde godt nok alibi.

Etter pressekonferansen ba Gull mediene om å være anstendige i sin vidre dekning, fordi siktelsen mot Wright er alvorlig og han har rett til en rettferdig behandling.

Hittil har mediene meldt detaljert om hver eneste vinkel i etterforskningen, og den første arresterte som viste seg å være uskyldig, ble hengt ut med fullt navn.

Gjerningsmannen har i pressen fått tilnavnet Kveleren fra Suffolk, etter de tidligere engelske seriemorderne Jack the Ripper og The Yorkshire Ripper.

To kvalt

Flere hundre politifolk og etterforskere har vært involvert i etterforskningen,  etter det første liket ble funnet i en bekk 2. desember.

Seks dager etter ble lik nummer to funnet i den samme bekken. De tre andre ble funnet i løpet av de neste fire dagene.

Både Alderton, som var gravid i tredje måned, og Clenell, ble kvalt, men politiet har ikke oppgitt dødsårsaken til de andre. Ingen bar tegn på mishandling før de ble drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt