200 nye hvaler strandet på Tasmania

Rundt 470 grindhvaler har strandet på Tasmania i Australia de siste dagene. Onsdag ble en gruppe på 200 strandede hvaler oppdaget på øyas vestkyst.

Denne andre gruppen ble funnet onsdag morgen lokal tid om lag sju til ti kilometer sør for bukten Macquarie Harbour.

Mandag strandet rundt 270 hvaler på tre ulike steder i bukten på vestsiden av Tasmania. En tredel av dyrene var døde før en krevende redningsaksjon ble igangsatt for å redde dyrene med best sjanse til å overleve.

Tirsdag klarte redningsmannskaper å frigjøre 25 hvaler som hadde satt seg fast nær en båtrampe. Redningsmannskaper sier derimot at flesteparten av de 200 hvalene som ble oppdaget onsdag, ser ut til å være døde, melder ABC News.

En stor redningsaksjon ble tirsdag satt i gang for å redde hvalene som har best sjanse for å overleve.

REDNINGSAKSJON: En stor redningsaksjon ble tirsdag satt i gang for å redde hvalene som har best sjanse for å overleve.

Foto: Handout / AFP

Det er ikke uvanlig av hvaler strander på Tasmania, men ifølge marinbiolog Kris Carlyon er dette det største antallet hvaler som noen gang har strandet på øya.

Grindhvaler er svært sosiale dyr og er derfor mer utsatt for slike hendelser. Det er ikke klart hvorfor hvalene strandet, men eksperter sier det rett og slett kan være et uhell eller feilnavigasjon.

Grindhval regnes ikke som en truet art. Ifølge Norsk polarinstitutt er bestanden det nordlige Atlanterhavet på rundt 1 million.

Det fryktes at minst en tredjedel av de rundt 270 hvalene allerede er døde. Etter å ha strandet på tre ulike steder i Macquarie Harbour.

Australske myndigheter startet tirsdag en massiv redningsoperasjon for å redde de hvalene som har best sjanse for å overleve.

Det anslås at så mange som 90 av de rundt 270 hvalene har dødd.

DØDE: Det anslås at så mange som en tredjedel av hvalene har dødd.

Foto: Handout / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt