4500 personer om bord da cruiseskip tok fyr

Et cruiseskip som tok fyr på vei fra California må taues til land i Mexico. De 4500 passasjerene er uten skader, men forholdene om bord beskrives som vanskelige.

Carnival Splendor

En brann i maskinrommet på cruiseskipet Carnival Splendor førte til at hovedstrømforsyningen ble kuttet.

Foto: US Navy handout/MCS3 Dylan McCord/Released / AFP

Carnival Splendor var 310 kilometer sør for San Diego i California da det brøt ut brann om bord mandag morgen lokal tid, ifølge eieren Carnival Cruise Lines.

Carnival Splendor

Skipet ligger nå i ro vel 90 kilometer utenfor Mexicos vestkyst.

Foto: Dylan McCord/U.S. Navy photo/Handout / Reuters

Det 113.000 tonn tunge fartøyet, et av de største i Carnivals flåte, ligger mandag kveld i ro utenfor Mexicos vestkyst, ifølge den amerikanske avisen USA Today.

Ifølge Carnival er slepebåter nå på vei til cruiseskipet for å tøye det til den mexicanske havnebyen Ensenada, der passasjerene skal få gå av og fraktes videre med buss til California. Cruiseselskapet oppgir ikke hvor lang tid operasjonen vil ta.

– Ekstremt vanskelig

– Vi vet at dette har vært en ekstremt vanskelig situasjon for våre gjester og vi takker dem virkelig for tålmodigheten deres, sier Carnivals toppsjef Gerry Cahill i en pressemelding.

– Forholdene om bord på skipet er svært krevende, og vi er unnskylder virkelig for ubehaget gjestene våre opplever akkurat nå.

Ingen passasjerer ble skadet i brannen, ifølge Carnival.

Viktige funksjoner uten strøm

Brannen i maskinrommet førte derimot til at hovedstrømforsyningen ble kuttet. Selv om skipets reservemotorer skaffer strøm til noen av de viktigste systemene om bord, gir de ikke strøm til viktige «hotellfunksjoner» på skipet.

Ingeniører om bord på cruiseskipet har ikke klart å få tilbake strømmen, slik at passasjerene må gå mot en ny dag uten luftkjøleanlegg, varm mat og fungerende toaletter.

Passasjerene får flaskevann og kald mat, ifølge cruiseselskapet.

(Saken fortsetter under bildet)

Personell på hangarskip med forsyninger

Personell på det amerikanske hangarskipet USS Ronald Reagan gjør klar forsyninger som skal sendes til cruiseskipet.

Foto: Seaman Haldane Hamilton/U.S. Navy photo/Handout / Reuters

Marinen bistår

Den amerikanske marinen har sent hangarskipet USS Ronald Reagan for å bistå med hjelp, og helikoptre sender inn forsyninger.

Det 290 meter lange cruiseskipet seilte fra Long Beach i California på mandag, for et syv dager langt cruise langs den mexicanske rivieraen.

Det er 3299 passasjerer om bord, i tillegg til et mannskap på 1167.

Da brannen startet ble passasjerene først spurt om å gå fra lugarene og opp til det øvre dekket. Senere fikk de lov til å gå tilbake rommene sine.

Passasjerene vil få refundert billetten når de kommer i land, opplyser cruiseselskapet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt