450 raketter skutt mot Israel

Militante palestinere har avfyrt minst 450 raketter mot Israel det siste døgnet. Statsminister Benjamin Netanyahu varsler massive gjengjeldelsesangrep mot Gazastripen

Israelske kampfly gjennomførte flere angrep mot Gazastripen natt til søndag.

Israelske kampfly gjennomførte flere angrep mot Gazastripen natt til søndag. Målet for angrepene skal være bygninger som disponeres av Hamas og gruppen Islamsk hellig krig. Det er kommet meldinger om at flere av de drepte skal være sivile.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Minst seks palestinere, blant dem en 14 måneder gammel jente og tanten hennes er drept det siste døgnet, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Palestinske kilder hevdet først at Salah Bat Abu Arar var moren til den drepte jenta, men opplyser nå at det var tanten. 37-åringen var gravid i åttende måned. Et annet barn ble såret i det samme angrepet mot et boligområde i Gaza by.

Den israelske hæren bekrefter at kvinnen og barnet ble drept, men hevder at de ble drept av Hamas.

– Deres ulykksalige død var ikke et resultat av israelsk våpenbruk, men en Hamas-rakett som ble avfyrt og som eksploderte der den ikke skulle, sier den israelske hærens talsmann Jonathan Conricus.

Påstanden fra Israel er ikke kommentert fra palestinsk side.

Raketter avfyres fra Gaza mot Israel. Utskytningsrampene er plassert i sivile områder.

Raketter avfyres fra Gaza mot Israel. Utskytningsrampene er plassert i sivile områder.

Foto: MOHAMMED SALEM / Reuters

Søndag ettermiddag uttalte Hamas-leder Mahmoud al-Zahar at rakettangrepene mot Israel kom til å fortsette.

Ifølge al-Zahar har den palestinske bevegelsen slått en strek over den uformelle våpenhvilen med Israel. Den kom i stand før det israelske valget 9. april.

Israelere drept

Ifølge det israelske forsvaret har militante palestinere avfyrt 450 raketter mot Israel det siste døgnet, og i morgentimene søndag fortsatte angrepene.

En israelsk varebil som befant seg i grenseområdet ble søndag truffet av en rakett fra Gaza.

En israelsk varebil som befant seg i grenseområdet ble søndag truffet av en rakett fra Gaza.

Foto: Ariel Schalit / AP

En stor del av rakettene er skutt ned av det israelske rakettforsvaret, men én 58 år gammel israeler ble drept lørdag. Søndag ble to arbeidere drept da en rakett traff en fabrikk i Ashkelon, ifølge avisen Haaretz.

Huset i Ashkelon der en 58-årig israeler ble drept søndag morgen.

Huset i Ashkelon der en israelsk mann ble drept søndag.

Foto: JACK GUEZ / AFP

Israelske kampfly, kamphelikoptre og stridsvogner har ifølge hærledelsen angrepet 260 mål på Gazastripen det siste døgnet, blant dem tunneler, militærleirer, et anlegg for produksjon av våpen og flere utskytningssteder for raketter.

Det innrømmes at noen av angrepene har vært rettet mot boligområdet, men en talsmann fastholder at samtlige mål har vært militære og av «høy verdi».

Åtte militante palestinere skal være drept i disse angrepene.

En palestinsk mann sitter utenfor en bygning som søndag ble rammet under et israelsk bombeangrep.

En palestinsk mann sitter utenfor en bygning som søndag ble rammet under et israelsk bombeangrep.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Varsler opptrapping

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varslet søndag morgen opptrapping, da han åpnet det ukentlige regjeringsmøtet i Jerusalem.

– Jeg ga i dag morges instruks om at de massive angrepene mot terrorelementer på Gazastripen skal fortsette og beordret forsterkninger i form av stridsvogner, artilleri og infanteri rundt Gazastripen, sa han.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler kraftige gjengjeldelsesangrep mot Gazastripen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler kraftige gjengjeldelsesangrep mot Gazastripen.

Foto: Abir Sultan / AP

Hamas har makten på Gazastripen og Israel gir dem det hele og fulle ansvaret for rakettangrepene, også dem den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) sier at de har stått bak.

– Hamas betaler nå en høy pris, sa Netanyahu.

Eurovision

Israel har flere grunner til forsøke å få på plass en snarlig våpenhvile, påpeker analytikere. Statsminister Benjamin Netanyahu sitter i knallharde forhandlinger om å danne en ny koalisjonsregjering.

Neste uke feires uavhengighetsdagen og minnedagen. Fra 14. mai skal Israel arrangere Eurovision.

Dessuten begynner ramadan til uka, og Hamas er desperat etter å få inn økonomisk hjelp til den muslimske høytidsmåneden, påpeker Haaretz.

Over 200 palestinere er skutt og drept av israelske soldater og over 6.000 er såret av skarpe skudd under protester langs grensegjerdet siden mars i fjor. Én israelsk soldat som voktet gjerdet, er drept.

SISTE NYTT

Siste nytt