Normal

43 omkom i flystyrt i Kina

43 personer mistet livet da et fly med 96 passasjerer om krasjet bord bommet på rullebanen og delte seg i to ved flyplassen i Yichun i det nordøstlige Kina.

Redningsmannskaper ved flyet

Redningsmannskaper ved flyvraket i Yichun. Flyet fløy forbi rullebanen, delte seg i to, og tok fyr på Lindu-flyplassen.

Foto: Xinhua / Li Guangfu / Ap

Det opplyser tjenestemannen Jin Yi i Yichun til statlige China News Service, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Resten av passasjerene, 53 totalt, har blitt sendt ut til sykehus. For øyeblikket er alle utenfor livsfare, opplyser Yi.

Ulykken skjedde klokken 22.10 tirsdag kveld lokal tid. Flyet fløy forbi rullebanen, delte seg i to, og tok fyr på Lindu-flyplassen ved Yichun.

Flyet fra Henan Airlines kom fra Harbin, hovedstaden i i Heilongjiang-provinsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Samme type fly som styrtet, fra Henan Airlines

Flyet fra Henan Airlines som krasjet var likt flyet på bildet. Modellen, et E-190-jetfly, er produsert av det brasilianske luftfartskonsernet Embraer.

Foto: Xinhua / Ap

Verste siden 2004

Flyet som styrtet, et E-190-jetfly, er produsert av det brasilianske luftfartskonsernet Embraer (se bildet).

– Flyet delte seg på gresset, 1,5 kilometer fra rullebanen og det var en liten eksplosjon da det skjedde, sier Sun Bagnan, visepolitimester i Heilongjiang-provinsen, til China News Service.

Ifølge andre kinesiske medier, som siterte ikke navngitte kilder eller vitner, delte flyet seg og begynte å brenne før det bommet på rullebanen.

Den forrige store sivile flystyrten i Kina var i 2004. Da styrtet et CRJ200-fly fra China Eastern Airlines i en innsjø som hadde frosset på i Indre Mongolia. Flyet styrtet kort tid etter avgang, og 50 mennesker omkom i styrten.

Yichun er en liten flyplass for innenrikstrafikk, og åpnet først i fjor. Det er en av stadig flere flyplasser bygget i avsidesliggende deler av Kina, for å sette fart i den økonomisk utviklingen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt