41 omkom i flybrann på Moskva-flyplass

41 personer har mistet livet og flere er skadd etter at det begynte å brenne i et fly som nødlandet på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva.

Et fly står i brann på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva, melder flere medier. Bilder på sosiale medier viser passasjerer som rømmer fra det overtente flyet.

SE VIDEO: Et fly står i brann på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva, melder flere medier. Bilder på sosiale medier viser passasjerer som rømmer fra det overtente flyet.

Myndighetene har gitt motstridende tall på antall omkomne etter ulykken søndag kveld, men sier det siste tallet er 41 omkomne.

Det var 73 passasjerer og fem besetningsmedlemmer om bord på Aeroflot-flyet, som er av typen Sukhoi Superjet 100. Blant de døde er to barn.

Det var et fly fra selskapet Aeroflot som har nødlandet på flyplassen. Flyet er russiskprodusert og av typen Sukhoj Superjet 100.

Fly nødlandet i Moskva

NØDLANDET: Aeroflot-flyet sirklet over Moskva før det nødlandet på Sjeremetjevo.

Foto: Flightradar24.com

Nyhetsbyrået Interfax siterer kilder som hevder at hovedårsaken til det høye dødstallet var at mange av passasjerene forsøkte å få med seg bagasjen sin under evakueringen.

Bilder på sosiale medier viser passasjerer som rømmer fra det overtente flyet. 38 passasjerer kom seg ut i live, mens 40 skal ha omkommet, opplyser russiske myndigheter. Flere personer er skadd

Flyet var på vei til Murmansk, men returnerte til Sjeremetjevo da det skal ha brutt ut brann om bord.

Mislykket nødlanding

Den statsstyrte tv-kanalen RT skriver at flyet gjorde to forsøk på å nødlande. Radarbilder fra Flightradar24 viser hvordan flyet sirklet over Moskva før det nødlandet.

– Det forsøkte å nødlande, men lykkes ikke på første forsøk. På andre forsøk traff understellet og nesen bakken og det begynte å brenne, sier en kilde til Interfax. En talsperson for flyplassen sier det var landingen som forårsaket brannen.

Flyet tok av fra Sjeremetjevo klokka 18.03 lokal tid, men oppga å ha problemer etter åtte minutter i lufta. Flyet nødlandet rundt klokka 18.30, skriver Mirror.co.uk.

Elektrisk feil

Foreløpige undersøkelser tyder på at en elektrisk feil om bord skal ha ført til brannen, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti. Nyhetsbyrået Tass siterer kilder i Aeroflot på at et lynnedslag i flyet kan være årsaken.

En radiostasjonen Moskvas ekko er flyplassen er stengt og at alle fly blir omdirigert til andre flyplasser. Mer enn 100 flyavganger er innstilt.

Sjeremetjevo-flyplassen er én av de travleste flyplassene i Europa og betjener mer enn 40 millioner passasjerer i året.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt