NRK Meny
Normal

4000 evakuert etter brann i flyktningleir

4000 flyktninger ble evakuerte på Lesvos i Hellas etter at det brøt ut brann og uro i en flyktningleir i Moria mandag kveld. Det melder den greske livredningstjenesten.

Moria-leiren sto i brann etter at det brøt ut slagsmål i flyktningleiren, meldte flere greske medier og livredningstjenesten i Hellas.

Ifølge news247 har det vært sammenstøt mellom migranter og politi. Greekreporter skriver at det har vært urolig i leiren fordi det skal ha oppstått rykter om massereturer til Tyrkia.

Flere enn 4000 mennesker er evakuerte. Like før klokken 21 twitrer Lifeguard Hellas at brannen skal være under kontroll og at frivillige deler ut vann og hjelper flyktningfamilier på stedet.

Flere hjelpeorganisasjoner har tidligere klaget på forholdene i Moria-leiren. I april i år demonstrerte flyktningene mot dårlige forhold, og politiet svarte med tåregass.

Slagsmål og uroligheter er vanlig i flyktningleirene på de greske øyene, hvor mange er redde for å bli sendt tilbake til Tyrkia eller til hjemlandet.

Laster Twitter-innhold

374 migranter kom sjøveien i helgen

Tidligere på dagen la greske myndigheter fram nye tall som viser at antall migranter som tok seg over til Hellas, har økt kraftig. Minst 374 migranter kom sjøveien fra Tyrkia i løpet av helgen, ifølge greske migrasjonsmyndigheter.

Årsaken til økningen er uklar, men lokale medier antyder at menneskesmuglere har trappet opp reisene over sjøen i forkant av at det er ventet dårligere vær.

Saken oppdateres.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt