NRK Meny
Normal

40 millioner online for Madeleine

 

Over 40 millioner mennesker har klikket seg inn på nettsiden som vil bringe savnede Madeleine (4) hjem.

Missing Madeleine nettside

Flere steder på Internett har opprettet sider til støtte for Madeleine (4).

Foto: Faksimile

Det er ingen nyhet at Madeleines forsvinning har vakt stor internasjonal interesse. Både det britiske folket og internasjonal presse har fulgt saken nøye siden hun sporløst forsvant  fra familiens ferieleilighet på Alagarve-kysten den 3. mai i år.

LES OGSÅ: - Jeg voldtar ikke små barn

Mens politiet nå jobber på spreng for å komme til bunns i hvem som bortførte den vesle jenta, har flere millioner tatt saken i egne hender.

LES OGSÅ: Fant barneporno hos siktet

En rekke nettsider og nettforumer er nemlig blitt opprettet til støtte for familien og for å bringe det britiske barnet hjem igjen.

Hittil har nettsiden bringmadeleinehome.com , som vil spore opp Madeleine blitt besøkt av over 40 millioner mennesker. I går registrerte websiden hele 25 millioner brukere - kun på en dag.

Det er utlovet en dusør på 2,6 millioner pund – over 30 millioner kroner – til den som kan bidra med opplysninger som gjør at Madeleine blir funnet.

Det siste tiltaket i søket, er at en video med bønn om hjelp i letingen etter Madeleine, skal sendes under finalen i den britiske FA-cupen i morgen. Da møtes Chelsea og Manchester United til kamp, og tidlgere har også fotballspillere engasjert seg i Madeleine-saken.

SE OGSÅ: Beckham i bønn for Madeleine

- Kan sikte mann nummer to

Samtidig fortsetter portugisisk politi jakten etter den forsvunnede Madeleine. 

 

 

Den mistenkte kan ikke bli et vitne, men et vitne kan bli en mistenkt.

Sjefinspektør Olegario Sousa / Guardian Unlimited

I går ble en russisk 22 år gammel mann avhørt i fem timer av politiet, og deretter fikk han gå.

Politiet understreker at han dermed kun var et vitne, men legger heller ikke skjul på at han kan bli en mistenkt hvis politiet kommer over flere bevis.

- Han har blitt intervjuet som et vitne, et vitne og ikke en mistenkt. Men vi kan ikke utelukke at situasjonen kan forandre seg. Det er en veldig dynamisk etterforskning. Den mistenkte kan ikke bli et vitne, men et vitne kan bli en mistenkt, sa sjefinspektør Olegario Sousa under en pressekonferanse sent torsdag.

Kjente den siktede

Russeren som skal være en bekjent av den pågrepne briten som er siktet i saken, gikk tidligere ut og avviste ryktene om at han skal ha et langt kriminelt rulleblad .

LES OGSÅ: - Kan ikke arrestere briten

- Det er løgn! Jeg voldtar ikke små barn. Jeg er en normal mann, sa han etter det fem timer lange avhøret.

Portugisisk politi sier de blant undersøker en telefonsamtale som briten og russeren skal ha hatt natten før vesle Madeleine forsvant.

Men 22-åringen hevder at forholdet mellom dem "kun er profesjonelt".

LES ALT OM MADELEINE HER!

 

 

Madeleine (4) har vært savnet i siden 3. mai i år.

Madeleine (4) har vært savnet i siden 3. mai i år.

Foto: DAVID MOIR / REUTERS

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt