40 kjæledyr omkom i skogbrann i Australia

I Sør-Australia har minst 40 hunder og katter dødd i skogbrannen som herjer utenfor Adelaide. Minst 500 brannmenn slåss mot flammene og det er frykt for at flere hus er tatt av ilden.

Skogbrann, Australia

Flammene tok flere bygninger på kennelen og mange av dyrene omkom.

Foto: Brenton Edwards / Afp

Den australske delstaten South Australia er truet av de verste kratt- og skogbrannene på over 30 år. Temperatur opp mot 40 varmegrader, knusktørr vegetasjon og kraftig vind gjør det vanskelig å få kontroll over brannen.

Kennel i Australia beklager på Facebook at mange dyr døde i brann

Kennel-eierne beklager hendelsen på Facebook.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Mange har forlatt husene sine, men kennel utenfor Adelaide rakk ikke få dyrene unna før flammene kom. Alle kattene og en tredel av hundene de hadde omsorgen for, omkom, melder 9 News.

På Facebook ber de som driver kennelen om unnskyldning.

– Vi beklager at vi skriver noe så forferdelig på Facebook, men vi klarer ikke svare på alle telefonene vi får. (..) Vi elsker alle dyrene vi passer på og er knust over dette. Vi har den dypeste medfølelse med alle som har mistet noen. Vi har mistet et hjem, forretningen og dyr som vi elsker og føler det er forferdelig at folk har mistet sine elskede kjæledyr, skriver Tea Tree Gully Boarding Kennels and Cattery på siden sin.

Ber folk evakuere

Eieren Paul Hicks forteller at han og kona ikke var i stand til å få med seg noen av dyrene da de forlot kennelen, men 40 hunder som var i en bygning som ikke ble tatt av flammer klarte seg, skriver The Age.

Det bor om lag 40.000 mennesker i området som er truet av brannen og myndighetene har bedt folk om å ikke vente for lenge med å evakuere.

Det er erklært unntakstilstand i de utsatte områdene, noe som gir politiet og andre utvidede fullmakter blant annet til å tvangsevakuere folk.

Hva som forårsaket de siste kratt- og skogbrannene, er ennå ikke kjent. Men politiet etterforsker teorien om at den kan ha blitt forårsaket av en forbrenningsovn

Evakuerer, Australia

En familie i Golden Grove forlater hjemmet sitt på grunn av skogbrannen som truer.

Foto: Brenton Edwards / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt