NRK Meny
Normal

40 drept i angrep mot flyktningleir i Jemen

Rundt 40 mennesker ble drept og over 200 såret i et luftangrep mot en leir for internt fordrevne i Jemen, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Kamper i Jemen

Røyken stiger mandag opp etter at fly angrep en militær forlegning på Jabal al-Jumaima-fjellet utenfor Jemens hovedstad Sana.

Foto: MOHAMED AL-SAYAGHI / Reuters/NTB Scanpix

De drepte og sårede ble tatt med til Haradh-sykehuset i Mazraq-leiren, som ligger i Haradh-distriktet, ifølge organisasjonen. Tilstanden til mange av de sårede skal være alvorlig.

En hjelpearbeider har opplyst at angrepet blant annet rammet en lastebil full av soldater fra Houthi-militsen. Blant de drepte er ni innbyggere i leiren, to vakter og et ukjent antall opprørere, sier en hjelpearbeider.

Jemens statlige nyhetsbyrå, Saba, som nå er under Houthi-militsens kontroll, melder at det er kvinner og barn blant de drepte.

Kampene fortsetter

Aden fortsetter kampene mellom Houthi-militsen og styrker som er lojale overfor landets president. Mandag formiddag var det kraftige kamper i Aden da Houthi-militsen rykket inn i de nordøstlige forstedene til byen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Styrker som er lojale overfor president Abd-Rabbu Mansour Hadi sier at det blant annet ble brukt artilleri og raketter i kampene.

Houthi-militsen tok tidligere i år kontroll over Sana og jaget presidenten på flukt sørover til den gamle hovedstaden Aden.

- Samler soldater langs grensen

SE VIDEO: En talsmann for Saudi-Arabias militære gjorde det søndag klart at Saudi-Arabia og andre allierte arabiske land med sin offensiv vil legge til rette for at Hadi, som har søkt tilflukt i Saudi-Arabia, kan gjeninnta stillingen som president.

Luftangrep mot hovedstaden

En koalisjon av flere land under ledelse av Saudi-Arabia har de siste fem nettene gjennomført bombetokt mot Houthi-militsen, som har tatt kontroll over mesteparten av Jemen.

Jagerfly angrep Jemens hovedstad Sana hele natt til mandag, samtidig som arabiske ledere lovte å fortsette helt til Hadi igjen kan styre landet.

Angrepene mot Sana fortsatte etter daggry mandag morgen, og lokale innbyggere sier de var rettet mot diplomatkvarteret i byen. Søndag ble både flyplassen og en base for Houthi-militsens soldater bombet.

– Fortsetter offensiven til Houthi-militsen er nedkjempet

En talsmann for Saudi-Arabias militære gjorde det søndag klart at Saudi-Arabia og andre allierte arabiske land med sin offensiv vil legge til rette for at Hadi, som har søkt tilflukt i Saudi-Arabia, kan gjeninnta stillingen som president.

Han sa at et annet krav er at den delvis oppløste jemenittiske hæren skal ta over den militære kontrollen av landet.

Hadi har oppfordret Saudi-Arabia og de andre arabiske landene til å fortsette offensiven til Houthi-militsen, som har tatt kontroll over store deler av landet, er nedkjempet. Hadi kaller dem «Irans marionetter».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt