NRK Meny
Normal

Ingen spor etter fireåringen

Store styrker leter etter den lille jenta som forsvant midnatt. Politiet tror noe kriminelt kan ha skjedd, men har ingen spor eller mistenkte.

4-åring fryktes kidnappet i Sverige

Store politistyrker leter etter en 4 år gammel jente som er savnet i Malmö.

Foto: Oscar Persson / PhotoMedia.se

NRK.no-reporter Helge Carlsen i Malmö
Foto: NRK

– Vi står uten spor etter jenta, forteller Charley Nilsson i Skånepolitiet til Aftonbladet .

Politiet i Malmö fikk melding om forsvinningen klokken 00.40 i natt. Da hadde jenta vært savnet i en drøy halvtime.

Den 4 år gamle jenta stod på Gustav Adolfs torg i byen sammen med familien for å se på nyttårsfyrverkeriet, da hun plutselig forsvant i folkemengden.

Video: Se SVTs reportasje om saken

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jentas familie forsøkte selv å finne henne, men varslet politiet rett etter klokken halv ett i natt.

Et trettitalls politipatruljer har lett etter henne i hele natt i området rundt torget, på nærliggende toaletter, kirkegården og i kanalen.

Jobber med alle alternativer

– Vi har hatt mellom 20 og 30 politimenn i gang i natt, og har konsentrert oss om et stort område rundt Gustav Adolvs torg. Vi har fortsatt arbeidet i dag og har koblet inn redningsmannskaper. Det er en del kanaler rundt Malmö sentrum og vi undersøker om hun kan ha falt i vannet, sier Charley Nilsson i Malmö-politiet til NRK.

Ved lunsjtider var jenta fremdeles savnet, og politiet har nå utvidet leteområdet til sentrale deler av Malmö, skriver Sydsvenskan .

– Vi jobber også med muligheten for at det ligger en forbrytelse bak. Det har kommet fram opplysninger som kan tyde på det. Men det er for tidlig å gå inn på disse mistankene nå, sier Nilsson som understreker at de ikke har noen mistenkte gjerningspersoner.

– Det finnes absolutt ingen mistanke. Vi jobber med alle alternativer, alt fra at hun er bortført til at hun har gått seg bort og befinner seg et annet sted, sier han til NRK.

Gustav Adolfs torg i Malmö

Fireåringen forsvant fra Gustav Adolfs torg i Malmö.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Kledd i rosa

Da jenta fortsatt ikke var funnet ved 07.30-tiden i morges, bestemte politiet seg for å trappe opp letingen.

– I løpet av formiddagen kommer vi antakelig til å hente inn flere folk, sier Cindy Schönström-Larsson i politiet i Skåne til Sydsvenskan .

Jenta var kledd i rosa jakke, rosa bukser og rosa sko. Hun har lyst, mellombrunt og oppsatt hår.

Maryam Ali Abdulhadi

Maryam Ali Abdulhadi forsvant like etter midnatt på nyttårsaften.

Foto: Det svenske politiet

Politiet undersøker nå om det kan dreie seg om en kidnapping. Foreldrene og slektningene hennes er avhørt for å prøve å få klarhet i hvor hun kan ha tatt veien.

– Hun har vært borte såpass lenge. En liten rosakledd jente burde ha kommet til rette nå, sier Schönström-Larsson til Kvällsposten .

Frykter kulda

Ifølge Aftonbladet har politiet ingen mistenkte, og de har heller ikke kunnet se noe trusselbilde mot den lille jenta som er bosatt i Malmö.

– Vi fortsetter letingen og med avhør utover dagen for å kartlegge hva som kan ha skjedd, sier Nilsson.

Ved midnatt var temperaturen minus ti grader i Malmö, og det er fortsatt kuldegrader nå i formiddag. Derfor haster det med å finne jenta:

– Det er alvorlig hvis hun ikke befinner seg innendørs. Det har vært kaldt i Malmö i natt. Vi håper hun har kommet seg inn noe sted, sier Charley Nilsson til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt