Hopp til innhold

39 drept i luftangrep i Jemen

Jagerfly fra den Saudi-ledede koalisjonen har angrepet flere mål rundt Jemens hovedstad Sanaa. Minst 39 sivile skal være drept.

CORRECTION-YEMEN-CONFLICT

Jagerfly angrep i natt flere av basene til Houthi-bevegelsen rundt Sanaa.

Foto: MOHAMMED HUWAIS / Afp

Vitner forteller at jagerfly angrep Al-Samaa-basen utenfor Sanaa i grålysningen. Minst 12 sivile skal være drept i boligområder som ligger rundt basen.

Ødeleggelser ved flyplassen i Sanaa

En Houthi-soldat skuer ut over flyplassen i Sanaa.

Foto: MOHAMMED HUWAIS / Afp

Også flere andre militærbaser kontrollert av Houthi-bevegelsen ble angrepet fra luften i natt -og morgentimene. Totalt skal 39 mennesker være drept de siste 24 timene.

– Ingen langvarig krig

Jemens utenriksminister sier i dag at angrepene mot Houthi-bevegelsen skal stoppes så fort som mulig.

– En kort, skarp operasjon var nødvendig for å svekke rebellene som har tvunget president Abdrabbuh Mansour Hadi til å flykte, sier Riyadh Yassin til BBC.

Jemens president Abed Rabbo Mansour Hadi i Saudi-Arabia

Jemens president Abedrabbo Mansour Hadi kom i går til Saudi-Arabia.

Foto: Ap

Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi kom i går til Saudi-Arabia. De siste ukene har han oppholdt seg i Aden sør i Jemen etter at Houthi-bevegelsen tok kontroll over hovedstaden Sanaa. Den Saudi-ledede koalisjonen gikk til angrep da Houthi-bevegelsen truet med å innta Aden.

LES OGSÅ: Jemens president i Saudi-Arabia

Iran advarer

Bombingen av Houthi-kontrollerte områder fikk i går den iranske utenriksministeren til å komme med en skarp advarsel til Saudi-Arabia.

– Militær innblanding fra land utenfor Jemen vil bare føre til mer vold og flere døde, sa Javad Zarif, til nyhetskanalen Al-Jazeera.

Saudi-Arabia har sagt at de vil gjøre alt som er nødvendig for å hindre at den legitime regjeringen i Jemen faller.

Klare for bakkekrig

Angrepene gjennomføres av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, der blant andre Egypt, Jordan og Sudan deltar. Målet med angrepene er å hindre Houthi-bevegelsen i å overta kontrollen over hele Jemen. Foreløpig har koalisjonen angrepet fra luften, men bakkestyrker skal også stilles til disposisjon.

Store demonstrasjoner

Etter at angrepene startet har det vært store demonstrasjoner til støtte for de ulike partene i krigen. Nord i landet har demonstrantene støttet Houthi-bevegelsen, i sør har de støttet president Hadi.

Houthi-soldater demonstrerer i Sanaa, Jemen

Houthi-soldater demonstrerer mot Saudi-Arabiske flyangrep i Sanaa.

Foto: Hani Mohammed / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt

Voldsomme russiske angrep dreper sivile i Ukraina

Ukraina utsettes for kraftige angrep mens landets president Volodymyr Zelenskyj besøker fronten ved byen Bakhmut.

Innrømmer å ha villedet parlamentet

I ettermiddag grilles britenes tidligere statsminister Boris Johnson om hva han visste om «partygate». Komitegranskingen skal finne ut om han løy i parlamentet.