NRK Meny
Normal

37 drept i selvmordsangrep

37 sivile afghanere er drept i et selvmordsangrep i grensebyen Spin Boldak sør i Afghanistan.

Fra et selvmordsangrep i Spin Boldak i 2006

Arkivbilde: Fra et selvmordsangrep i Spin Boldak i 2006.

Foto: DELSTR / AFP

Det bekrefter Afghanistans innenriksdepartement. Minst 30 skal være såret.

Angrepet var rettet mot en militærkolonne i Kandahar-provinsen, og to utenlandske soldater skal også være drept i angrepet, ifølge en lokal tjenestemann.

Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold, men NATOs ISAF-styrke sier at tre av deres soldater ble skadet i angrepet.

Innenriksdepartementet vil ikke si noe om nasjonaliteten til soldatene som ble rammet, men provinsguvernør Asadullah Khalid sier de var fra Canada.

- Selvmordsbomberen detonerte i nærheten av en canadisk militærkolonne. Tre canadiske soldater ble også skadet, sier Khalid til AFP.

Det canadiske militæret bekrefter at de hadde en kolonne i området, men vil ikke si om den har vært involvert i en ulykke. 

Eksplosjonen ødela et marked og etterlot seg et 30 meter bredt hull i bakken, ifølge en AFP-reporter. Over 100 butikker skal også være ødelagt eller skadet.

- Taliban sto bak

En talsmann for Taliban sier at hans gruppe sto bak angrepet, som Afghanistans president Hamid Karzai fordømmer som feigt og brutalt.

- Afghanistans fiender har nok en gang nådeløst drept uskyldige mennesker i Kandahar som levde normale liv, sier Karzai.

Dagens angrep er det andre på like mange dager i Kandahar. I går ble en bombe detonert midt i en folkemengde som så på hundekamp, og provinsguvernør Khalid bekrefter at tallet på de drepte nå har steget til over 100.

Les: 80 drept i eksplosjon i Afghanistan

Afghanske myndigheter hevdet at Taliban sto bak søndagens angrep, men det ble tilbakevist av Taliban-talsmann Yousuf Ahmadi.

Britisk soldat drept

En britisk soldat fra ISAF-styrken ble også drept i en eksplosjon sør i Afghanistan i dag. En soldat er også såret, men tilstanden skal ikke være livstruende.

Soldatene var på patrulje i nærheten av Kajaki i Helmand-provinsen da de ble rammet av eksplosjonen.

16 utenlandske soldater er drept i Afghanistan så langt i år, og Storbritannia har mistet 88 av sine soldater siden oktober 2001.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt