37 drept av selvmordsbomber i Ankara

37 personer er drept i bombeangrepet i sentrumsbydelen Kizilay i Ankara søndag kveld.

Minst fem drept i eksplosjon i Ankara

ANKARA: 37 personer er drept i en eksplosjon sentralt i Ankara søndag kveld.

Foto: EROL UCEM / Afp/NTB Scanpix

Det opplyste helseminister Mehmet Müezzinoğlu dagen etter angrepet i Tyrkias hovedstad søndag kveld.

Flere titalls personer ble alvorlig såret. Minst en eller to av de døde er gjerningsmennene bak angrepet, ifølge helsemyndighetene.

– Vi vil kunngjøre navnet på gruppen som er skyldige bak angrepet når etterforskningen er avsluttet, sa Müezzinoğlu kort tid etter angrepet.

Selvmordsbomber i en bil

Like før klokke 19 søndag kveld meldte en talsmann for myndighetene at det var snakk om en selvmordsbomber i en bil som sto bak eksplosjonen.

Angrepet skjedde ved Guven-parken i nærheten av utgangen til en T-banestasjon. En video fra åstedet viser store ødeleggelser på biler og flere bygninger.

Ifølge avisen Milliyet var eksplosjonen så kraftig at den ble hørt fra de fleste sentrumssteder i hovedstaden.

Flere er drept etter en eksplosjon i Tyrkias hovedstad Ankara.

SE VIDEO: Flere biler er fullstendig ødelagt etter eksplosjonen. Det er et stort oppbud av ambulanser og politi på stedet.

Øyenvitne: – En svart bil eksploderte

CNN Türks reporter på stedet

ÅSTEDET: Reporter på stedet, Kenan Sener, klarte ikke å beskrive de grusomme forholdene etter angrepet.

Foto: Skjermdump / CNN Türk

I 19.30-tiden opplyste guvernørens kontor i Ankara at 27 mennesker ble drept i angrepet. Et øyenvitne sier han tror det var en svart bil som eksploderte.

– Et sete føk i været, og jeg ble truffet av noe. Det var en bil der. Jeg tror det var den som eksploderte. Bilen hadde en svart farge, sier øyenvitnet Dogan Asik, som er blodig i ansiktet.

Han var inne i en fullsatt buss da eksplosjonen ble utløst, men slapp unna med skader i ansiktet og en arm.

På det grusomme åstedet klarte ikke CNN Türk sin utegående reporter, Kenan Sener klarte, beskrive det han så under en direktesending:

– Jeg kan ikke fortelle dere hva jeg ser her. Det vil være respektløst overfor de avdøde.

Tyrkia-korrespondent Kristin Solberg forteller at bilbomen i Ankara føyer seg inn i en rekke av lignende angrep i løpet av de siste månedene.

SE VIDEO: NRKs Istanbul-korrespondent Kristin Solberg forteller at tyrkiske myndigheter har skjerpet sikkerheten, spesielt ved turistattraksjoner, etter flere terrorangrep de siste månedene.

Mener PKK står bak angrepet

Tyrkiske medier skriver at det eksploderte mellom to busser som sto ved siden av parken. Bilen skal ha kjørt inn i den ene av bussene bakfra.

Også skudd ble hørt etter smellet mens ambulanser rykket ut til stedet. Røyk kunne ses over parken.

Ingen har så langt sagt de står bak angrepet. Men myndighetene mener funn på stedet peker mot at det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK står bak.

– Etter hva vi så langt har funnet, tyder det på at dette angrepet har blitt gjennomført enten av PKK eller en organisasjon knyttet til dem, sier en offentlig tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

Et øyenvitne sier han tror det var en svart bil som ekspoloderte Ankara sentrum. – Et sete føk i været, og jeg ble truffet av noe. Det var en bil der. Jeg tror det var den som eksploderte. Bilen hadde en sort farge, sier øyenivitnet. som er blodig i ansiktet.

ØYENVITNE: Det var en bil der. Jeg tror det var den som eksploderte. Bilen hadde en svart farge, sier øyenvitnet.

Sperrer tilgang til sosiale medier

Folkets demokratiske parti (HDP) gikk søndag kveld ut med en kunngjøring om at det fordømte angrepet og at medlemmene delte den store smerten sammen med resten av samfunnet.

Denne uttalelsen har vakt oppsikt fordi det prokurdiske partiet har blitt beskyldt for å være tause i forhold til PKKs voldsbruk.

En domstol i Ankara forbyr bruk av sosiale medier i Tyrkia etter at bilder fra terrorangrepet søndag kveld er spredd på blant annet Facebook og Twitter, melder CNN Turk.

En rekke brukere av sosiale medier rapporterte søndag at de hadde problemer med å logge seg inn.

Eksploderte i Ankara

SENTRALT: Eksplosjonen skjedde i Guven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden.

Foto: ADEM ALTAN / Afp

Knutepunkt i Ankara

Guven-parken ligger like ved Kizilay-plassen som er et knutepunkt for kollektivtransport og en av de mest trafikkerte plassene i Ankara. Det er ti bussholdeplasser og en stor metrostasjon her.

Ifølge øyenvitner skjedde eksplosjonen klokken 18.35 søndag kveld, melder avisen Hurriyet.

Eksplosjonen kommer en knapp måned etter at en bilbombe kostet 29 menneskeliv sentralt i Ankara. Den kurdiske militante gruppen TAK sier de stod angrepet i Ankara.

11. oktober i fjor ble over 100 mennesker drept og over 500 såret i en selvmordsaksjon mot en fredsdemonstrasjon sentralt i Ankara. Tyrkisk påtalemyndighet sier IS i Syria sto bak.

Laster kart, vennligst vent...

EKSPLOSJON: Eksplosjonen skjedde i en park i nærheten av utgangen til en T-banestasjon i sentrumsbydelen Kizilay.

SISTE NYTT

Siste nytt