NRK Meny
Normal

Mange omkomne etter jordskred i Hiroshima

Minst 36 mennesker, flere av dem barn, har mistet livet i et jordskred som ble utløst av kraftig regnvær i utkanten av Hiroshima.

Jordskred Hiroshima

Soldater leter etter mennesker i jordmassene.

Foto: Toru Hanai / Reuters

Politiet frykter at dødstallene skal stige, melder Reuters. Ifølge AFP er et barn på to år og en 77 år gamle kvinne blant de døde.

En måneds regn på en dag

Skråninger som allerede var gjennomvåte etter uvanlig kraftig nedbør de siste ukene, løsnet helt da det falt like mye regn onsdag som det normalt kommer på en måned.

– Det var regn- og tordenvær hele natten. Det regnet så kraftig at jeg var redd for å gå ut. Jeg har aldri sett så store regndråper, sier en beboer til Fuji TV.

Flyfoto viser at flere hus er begravd og ødelagt av massene.

Helikoptre fly over området og løfter ut overlevende, mens redningsarbeidere leter etter folk i leirmasser og steinhauger.

Blant de døde er en 53 år gammel redningsarbeider, som ble rammet av et skred etter at han hadde reddet fem personer i sikkerhet.

Asfalterte veier gikk i oppløsning under rasene, og noen steder hadde elver av søle og gjørme skåret gjennom nabolag og forvandlet husene til hauger av forvridd og splintret treverk.

Japan jordskred

Redningsarbeidere og overlevende sitter på taket av et hus midt i jordskredet.

Foto: Ap

Det er meldt mer regn senere i dag.

Statsminister Shinzo Abe har avlyst ferien og reist tilbake til Tokyo. Han sier det skal sendes flere hundre redningsarbeidere til området.

I 1999 mistet 31 mennesker livet da det gikk et jordskred i det samme området.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt