35 personer arrestert i mafiaaksjon

Italiensk og tysk politi har arrestert 35 personer som er mistenkt for å tilhøre mafiaen.

Arrestasjoner i Calabria

I denne bunkeren ble en av de arresterte funnet. Bildet ble offentliggjort av det italienske politiet tirsdag.

Foto: ITALIAN CARABINIERI / Afp

Politiet var ute etter til sammen 41 personer, ifølge EBU. I tillegg til de 35 som er arrestert, er fem arrestordrer utstedt i Australia og Canada.

Arrestasjonene blir beskrevet som en stor aksjon mot 'Ndrangheta-kartellet.

Gjemte seg i bunker

I Italia skjedde arrestasjonene i Calabria-området, sør i landet. Én av dem som ble arrestert skal ha gjemt seg i en bunker i flere timer.

– Vi omringet huset hans, som lå på landet. Han gjemte seg i en bunker under huset, og vi forhandlet inntil vi fikk ham ut og arresterte ham. Vi ville ikke gå inn med trykkluftbor å grave ham ut, sier Carlo Pieroni, som er talsmann for det paramilitære politiet i Carabinieri, til nyhetsbyrået AFP.

Arrestasjoner i flere land

'Ndrangheta er en av de mektigste og mest hemmelighetsfulle globale kartellene i verden, og er en viktig brikke i det illegale narkotikamarkedet.

Mafiaorganisasjonens tradisjonelle hjemområde er i Calabria, som ligger på Italias støvelspiss. Ifølge AFP har 'Ndrangheta en årlig omsetning på flere titalls milliarder euro, hvorav storparten stammer fra ulovlig narkotikatrafikk.

I Tyskland var det først og fremst personer som har deltatt i hvitvasking av penger som ble arrestert. Det samme gjelder personene i Australia og Canada, ifølge AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt