Hopp til innhold

31 internt fordrevne bortført i Darfur

En væpnet gruppe i Sudans Darfur-region har mandag bortført 31 internt fordrevne.

UNAMID

En hybridstyrke bestående av soldater fra FN og Den afrikanske union (UNAMID) er på plass i Darfur. Mandag ble 31 internt fordrevne bortført i Darfur. Arkivbilde.

Foto: Reuters/NTB Scanpix

Det opplyser FN-styrken i området.

Menneskene som ble bortført, var på vei til en konferanse av den sudanske regjeringen, melder nyhetsbyrået Reuters.

– De 31 reiste i tre busser og hadde FN-eskorte da de ble stoppet av en stor gruppe væpnede menn i militære uniformer, opplyser talspersonen Aicha Elbasri i UNAMID, som er en felles fredsbevarende operasjon mellom Den afrikanske union og FN.

Noen skal ha blitt satt fri

Elbasri opplyser at motstand fra UNAMID-styrken ikke var nok til å hindre at de internt fordrevne ble ført til et ukjent sted.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble enkelte av dem satt fri senere, mens skjebnen til de øvrige er uviss.

1,4 millioner mennesker er på flukt i sitt eget land i Sudan. Denne hendelsen viser nok en gang den skjøre sikkerhetssituasjonen i Darfur, og utfordringene som flyktningene i det konfliktherjede området står overfor.

Væpnet konflikt i ti år

Darfur-området i det vestlige Sudan har i nesten ti år vært herjet av en væpnet konflikt mellom arabisk milits og ikke-arabiske folkeslag i regionen.

Et ukjent antall mennesker er drept i konflikten.

FN og andre internasjonale aktører har siden juni 2011 jobbet for å få humanitær tilgang til disse områdene, men regimet gjør seg skyldig i nye krigsforbrytelser ved stadig å trenere og nekte dette.

SISTE NYTT

Siste nytt