NRK Meny
Normal

30 omkom i bussulykke i Thailand

Minst 30 mennesker omkom og over 20 ble skadd da en fullastet buss kjørte utfor veien og ned i en 150 meter dyp kløft i Thailand mandag kveld.

Thailand Bus Accident

Frivillige arbeidere står ved siden av ofrene, pakket i hvitt stoff, etter at en buss full av offentlig ansatte kjørte av veien i Thailand mandag kveld.

Foto: Wichai Taprieu / Ap

Ulykken skjedde i Tak-provinsen nær grensa til Myanmar, nord i Thailand, og bussen var full av offentlig ansatte som hadde vært på utflukt til Laos.

– Bremsene sviktet idet bussen kjørte nedover en kupert vei. Den kjørte rett gjennom en betongsperring og falt ned i en 150 meter dyp kløft, melder en lokal politimann til nyhetsbyrået AFP.

– Det siste dødstallet fra ulykken er 30, ni menn og 21 kvinner, opplyser guvernøren i Tak-provinsen, Suriya Prasartbandid.

Blant verdens farligste veier

22 andre ble skadd i ulykken, som angivelig ble forårsaket av at bussen mistet bremsene og raste ned i en 150 meter dyp kløft.

Thailands veier er blant de farligste i verden og busser er ofte involvert. Bare i fjor skjedde det over 300 ulykker på den samme veistrekningen der bussen kjørte utfor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt