NRK Meny
Normal

30 nordmenn i skytedrama i Bulgaria: – Vi gjemte oss under bordene

Væpnede menn skjøt rundt seg i en restaurant i Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i dramaet. Lisbeth Stoltz og familien krøp under bordene for å skjule seg.

Sunny beach skyting

Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i skytedramaet på Sunny Beach i Bulgaria.

Foto: Lisbeth Stoltz

Bulgarske Kanal 3 melder at det dreier seg om et narkooppgjør, og at det var en kjent narkobaron og hans livvakter som ble beskutt. De skal være alvorlig eller livstruende skadd.

Lisabeth Stoltz fra Myre i Vesterålen var sammen med flere i familien og et kor fra Ballangen da de hørte skudd.

– Først trodde vi det var raketter. Plutselig hører vi at lydene kommer nærmere og nærmere og folk løper fra restaurantene og gjemmer seg under bordene. Vi lå under bordet og prøvde å skjule oss, forteller Stoltz til NRK.

– Seks menn med pistoler kom mot meg

Sunny Beach skudd

Line, Monica og Lisbeth (i midten) satt på en restaurant på Sunny Beach da de hørte skuddene.

Foto: Lisbeth Stoltz

Stoltz forteller at de kom seg ut av restauranten og løp videre mot en trapp. Da hun snudde seg så hun seks menn med våpen som kom mot henne.

– Jeg tenkte at jeg ikke måtte se på pistolene. Mennene sa plutselig at jeg ikke trengte å bekymre meg, at de ikke kom til å skade meg. Deretter la jeg på sprang, sier Stoltz.

Stoltz har vært en uke i Bulgaria og reiser hjem natt til torsdag. De har egentlig bestilt ny tur til samme sted i løpet av året, men onsdagens hendelse gjør at hun nå tviler på om hun vil dra tilbake.

Star Tour opplyste ved 22-tiden til NTB at det eneste de vet er at det har vært skyting på restauranten og at de jobber med å få oversikt over gjester og ansatte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt