NRK Meny
Normal

30 befalskoleelever skadet i putekrig

Kadetter på det amerikanske militærakademiet arrangerer hvert år en stor putekrig for å markere slutten på en tøff treningssommer. I år gikk det hardt for seg.

Putekrigen skal styrke lagånden og har vært en tradisjon blant befalsskoleelevene ved West Point helt siden 1897. I år ble det blodig etter at noen av elevene puttet harde gjenstander i putetrekkene.

Videoen fra putekrigen er blitt lagt ut på sosiale medier og viser hvordan elevene hamrer løs på hverandre iført rustningslignende antrekk.

24 med hjernerystelse

Det var lepper som sprakk, brukne bein, skuldre ut av ledd og bevisstløse kadetter, skriver The New York Times. Slagsmålet førte til at 30 av elevene fikk skader, deriblant 24 med hjernerystelse.

Det var 20. august den dramatiske putekrigen fant sted ved militærakademiet. Skolen har ikke villet bekrefte hendelsen før denne uken.

Befalsskoleelevene vil være anonyme, men i intervjuer har flere av dem sagt at en av elevene ble fraktet vekk bevisstløs i en ambulanse. Ifølge en talsmann for skolen er alle elevene i tjeneste igjen nå.

Skolen vil etterforske

Oberst Kasker ved skolen sier at elevene er nødt til å bruke hjelmer for å hindre skader under putekrigen. Det spekuleres nå i om det er nettopp hjelmene som har blitt pakket inn i putetrekk og brukt som våpen.

– Vi gjennomfører nå nødvendig etterforskning for å finne ut hva som skjedde, sier obersten.

Så langt er ingen kadetter straffet og militærakademiet har ingen planer om å avslutte den årlige tradisjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt