NRK Meny
Normal

30 000 protesterte mot Putin i Tbilisi

Mer enn 30 000 demonstranter samlet seg lørdag i Georgias hovedstad Tbilisi for å protestere mot regjeringens prorussiske linje.

Demonstranter i Tblisi i Georgia protesterer mot Putins framferd

Over 30 000 mennesker samlet seg lørdag ettermiddag og kveld i sentrum av Georgias hovedstad Tblisi i protest mot Russlands framferd i Georgia og Ukraina. De bar plakater som sa 'Stopp Putin' og 'Stopp Russland'.

Foto: Shakh Aivazov / Ap

Saakasjvili taler via vieolink til demonstranter i Tblisi

Tidligere president Mikhail Saakasjvili taler via videolink til demonstranter i Tbilisi.

Foto: DAVID MDZINARISHVILI / Reuters

«Stopp Putin» og «Stopp Russland» sto det på demonstrantenes plakater. Mange bar georgiske og ukrainske flagg mens de gikk gjennom hovedgaten i Tbilisi.

Tidligere president Mikhail Saakasjvili talte til demonstrantene via videolink fra Kiev, mens mengden taktfast ropte navnet hans.

– La oss vise Georgias regjering at nasjonen står samlet mot disse alvorlige truslene mot dens selvstendighet, dens fremtid, sa han.

Demonstrasjon i Tblisi i Georgia mot regjeringens prorussiske linje

Over 30 000 mennesker demonstrerte i kveld i Georgias hovedstad Tbilisi i protest mot regjeringens prorussiske linje og mot til Russlands støtte til separatistene i de to utbryterrepublikkene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Foto: VANO SHLAMOV / Afp

Saakasjvili gikk av i november i fjor etter å ha sittet som president i Georgia i to perioder. Det er hans politiske rivaler som nå har presidenten og regjeringsmakten.

Frykter gradvis russisk annektering

Partiet hans «Den forente nasjonale bevegelse» (UNM) har anklaget den regjerende koalisjonen «Georgisk Drøm» for å unnlate å konfrontere Russland med det de mener er gradvis russisk annektering av de georgiske regionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Demonstrantene tar sterkt avstand fra en avtale mellom den russiske regjeringen og den autonome republikken Abkhasia, som georgierne ser som et skritt i retning av at Russland kan annektere svartehavsrepublikken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt