293 kvinner jobbet som sexslaver for gruvearbeidere

I helgen gjennomførte peruansk politi en razzia i et gruveområde sørøst i landet. Der fant de 293 kvinner i ulike bordeller, som de tror er blitt holdt som sexslaver for de mange gruvearbeiderne.

Video 293 kvinner skal ha blitt holdt som sexslaver i Peru

VIDEO: Politiet gjennomførte i helgen en razzia i regionen Madre de Dios. Flere hundre kvinner skal ha blitt funnet ved flere bordeller som ble ransaket.

Rundt 440 personer fra det peruanske politiet deltok i den tre dager lange razziaen i byen Puerto Maldonado og de omkringliggende områdene, hvor gruvearbeidere skal ha opprettholdt en blomstrende sexindustri.

Politiet har gjort opptak av aksjonen som viser gatene med de mange bordellene, og bilder av de arresterte. Både klienter, bakmenn og prostituerte ble arrestert i razziaen. (Se øverst i saken).

Myndighetene i landet opplyser om at flere av de prostituerte var svært unge jenter, en av dem skal ha vært under 13 år gammel, og alle er blitt rekruttert til bordellene fra andre steder i landet. Politiet mener de er lurt til å bli med, og tvunget til å jobbe for gruvearbeiderne i området.

Regionen Madre de Dioz er et av landets fattigste områder, i nederste del av Amazonas - sørøst i Peru.

Gullgruvene her tar inn omlag 800 millioner dollar, eller nær 4,8 milliarder norske kroner hvert år - men skal være svært skadelig for det skjøre ekosystemet.

Ifølge myndighetene har all den uoffisielle gruvedriften ødelagt omlag 20 000 hektar med jungel, og samtidig forurenset elvene rundt og lagt igjen forurensende dammer fra gruvene rundt om i jungelområdet.

SISTE NYTT

Siste nytt