Hopp til innhold

28 innesperret i gruve i Kina

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

28 arbeidere er innesperret etter en oversvømmelse i en kullgruve sørvest i Kina. 13 personer fikk reddet seg ut i tide.

Ulykken skjedde i byen Neijiang i Sichuan-provinsen, og kinesiske medier melder at redningsarbeidet er i gang for å finne ut hvor i gruven de 28 gruvearbeiderne befinner seg, ifølge nyhetsbrået AFP.

I går kom det også rapporter om en annen ulykke i en gruve i Guangxi Zhuang-regionen. Redningsarbeidere arbeider fortsatt med å redde ut tre arbeidere som er innesperret i en jern-gruve.

Gruveulykke i kullgruve i Wangjialing i Kina

Flere tusen arbeidere dør hvert år i gruver i Kina . Kullgruver er spesielt utsatt, bilde her fra en kullgruve i Shanxi-rpvinsen der 12 arbeider døde etter en oversvømmelse i april i år.

Foto: PETER PARKS / AFP / NTB

Generell dårlig sikkerhet

Kinesiske gruver er har rykte på seg for å være farlige på grunn av gammelt og dårlig utstyr, dårlig vedlikehold og omfattende brudd på sikkerhetsprosedyrer og -standarder.

Ofte skyldes det gruveeiere som prøver å holde driftskostnadene på et minimalt nivå. Kull-gruver er spesielt utsatt for uhell i Kina.

Den dårlige sikkerheten ved gruver i Kina blir gransket spesielt i disse dager etter den vellykkede redningsaksjonen i Chile , der 33 arbeidere ble reddet ut etter to måneders fangenskap i mørket.

– Dekker over ulykker

I fjor omkom 2631 gruvearbeidere i gruveulykker Kina, ifølge offisielle tall, men uavhengige fagforeninger sier dødstallene sannsynligvis er mye høyere, og beskylder myndighetene for å tie om mange ulykker.

Samtidig har myndighetene flere ganger oppfordret gruveeiere til å stenge farlige gruver og bedre sikkerheten ved anleggene. Men ulykker fortsetter å skje, mens gruvearbeidere jobber på høygir for å få ut kull som brukes til å dekke 70 prosent av landets energiforbruk.

SISTE NYTT

Siste nytt