Normal

Massearrestasjoner etter kvinne-lynsjing

26 personer er pågrepet etter at en kvinne ble angrepet og slått i hjel av en gruppe menn på åpen gate i Kabul. Flere politimenn er suspendert.

Politifolk holder vakt ved stedet der kvinne ble lynsjet.

Politimenn holder vakt ved stedet der kvinnen ble lynsjet. 13 politimenn er suspendert fordi de ikke grep inn.

Foto: Massoud Hossaini / Ap

Kvinnen som er kjent som Farkhunda ble slått og sparket, kastet fra en bro og deretter påtent, før hun ble kastet i en elv. Angriperne anklaget henne for å ha brent en utgave av Koranen. Flere politifolk skal ha vært vitner til drapet uten at de grep inn.

Nå er 26 personer pågrepet og 13 politimenn er suspendert fra jobbene sine. Det opplyste Afghanistans innenriksminister Noorul Haq Ulumi i nasjonalforsamlingen i dag, melder nyhetsbyrået AFP.

– Grunnløse anklager

Kvinnens far har forklart at datteren drev religionsundervisning for barn. Han mener at en lokal mulla oppfordret til angrepet. Han skal ha vært sint fordi kvinnen hadde anklaget ham for å selge falske muslimske medaljonger.

– Anklagene mot henne er grunnløse. Farkhunda var en religiøs jente, hun har ikke brent koranen. Hun var uskyldig, sa innenriksminister Noorulhaq Ulumi i nasjonalforsamlingen.

Demonstrasjoner i Kabul

Flere hundre demonstrerte i Kabul i dag.

Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

– Det smerter meg at vi ikke var i stand til å beskytte denne fromme jenta. Jeg håper dette ikke vil skje igjen, sier ministeren.

Politisjefen pågrepet

Blant de 13 politimennene som er suspendert er også politisjefen i området.

Flere hundre personer protesterte i dag mot lynsjingen av kvinnen i Kabul. Demonstrantene krevde at de ansvarlige blir straffet. De plantet også et tre til minne om Farkhunda, skriver BBC.

Kvinneaktivister begraver lynsjet kvinne

Afghanske kvinneaktivister bar 'Farkhunda' til graven.

Foto: MOHAMMAD ISMAIL / Reuters

I går brøt kvinneaktivister i Afghanistan med begravelsestradisjoner og bar kisten til den 27 år gamle kvinnen da hun ble begravet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt