250 savnet etter skred i Nepal

Opp mot 250 mennesker skal være savnet etter et skred i Rasuwa-distriktet i Nepal. Distriktet er et populært turområde for utenlandske turister.

Nepal Earthquake
Foto: Wally Santana / Ap

Skredet traff en landsby nord for Katmandu som ligger nær episenteret for jordskjelvet som rammet Nepal lørdag. Opp mot 250 mennesker skal være savnet i området er populært blant utenlandske turister.

– Dette friluftsområdet er populært blant turister. Vi prøver å redde dem, men dårlig vær og regn gjør arbeidet vanskelig, sier guvernør i distriktet Uddhav Bhattarai til nyhetsbyrået Reuters

Det er foreløpig uklart når skredet gikk. Det kraftige jordskjelvet lørdag og de mange etterskjelvene som har kommet etter det, har utløst mange snøskred i fjellene.

Les også: Reddet ut i live etter 62 timer i ruinene

Dødstallene stiger

I ettermiddag var over 5000 mennesker bekreftet døde og over 8000 skadet etter jordskjelvet lørdag. Men mange mennesker ligger fortsatt under ruinene av de mange sammenraste bygningene, og statsminister Sushil Koirala sier det endelige antallet ofre derfor vil bli mye høyere, trolig rundt 10.000. Ifølge FN er 8 millioner nepalere berørt av naturkatastrofen.

NEPAL-POLITICS Nepal's PM Koirala walks in to attend the constitution assembly meeting at the parliament

Nepals statsminister Sushil Koirala ber det internasjonale samfunnet om hjelp.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

– Vi gjør alt vi kan for å få redningsarbeidet til å gå så fort som mulig, sa statsminister Sushil Koirala på en pressekonferanse i dag. Samtidig gjentok han bønnen til verdenssamfunnet om å sende hjelp til landet.

– Vi trenger telt og medisiner, og behandling og rehabilitering av ofrene er en stor utfordring. Det er som i en krigssone her, sa Koirala.

Les også: Frykter at 10.000 har mistet livet i Nepal

SISTE NYTT

Siste nytt