Hopp til innhold

25 sivile drept da buss traff bombe

Minst 25 sivile ble drept og 20 såret da en buss traff en veibombe sørvest i Afghanistan.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Bussen var på vei fra Delaram-distriktet til Kabul da bomben gikk av onsdag morgen, opplyser provinsguvernør Ghulam Dastgir Azaad.

Da bomben gikk av befant bussen seg i Nimroz-provinsen, nær den iranske grensa.

– Plantet av fiendene

Selv om ingen har tatt på seg skylden for angrepet, er myndighetene sikre på at Taliban står bak, melder nyhetsbyrået AFP.

– Bomben ble plantet av fiendene, fordi en konvoi skulle kjøre gjennom dette området denne morgenen, sier Azaad til AFP, og henviser til NATO-styrkene.

Azaad forteller at NATO-styrker hjalp til med å evakuere de skadde etter eksplosjonen.

Ifølge Azaad ble mer enn 20 sivile drept og 27 skadd i angrepet. Innenriksdepartementet i Kabul melder imidlertid at 25 personer omkom, mens 20 ble skadd. Tilstanden skal være alvorlig for flere av de skadde.

– Afghanistan opplever nok en dag med blodbad og tap av sivile liv, sier Azaad til Reuters.

Tatt flest sivile liv

Hendelsen kommer samtidig som de siste dagers lekkasjer av amerikanske krigsdokumenter kaster nytt lys over tap av sivile liv i krigen i Afghanistan.

Undersøkelser viser at Taliban har stått bak de fleste angrepene som har skadet eller drept sivile under krigen. Veibomber er deres mest brukte våpen.

En talsmann for NATO sier at sivile som har blitt skadd eller drept i angrep NATO står bak, har sunket med nesten elleve prosent de siste månedene. Samtidig har tallet på ikke-stridende drept i militære angrep økt med nesten 40 prosent.

– Styrkene gjør alt de kan for å beskytte sivile, sier den tyske brigadegeneralen Josef Blotz, talsmann for NATOs ISAF-styrke, ifølge AFP.

De aller fleste av de utenlandske soldatene, afghanske myndighetspersonene og sivile som er blitt drept, har blitt drept av såkalte IED, Improvised Explosive Device.

SISTE NYTT

Siste nytt