NRK Meny
Normal

25 pågrepet etter opptøyene i Aten

Gresk politi har pågrepet 25 demonstranter etter urolighetene utenfor det greske parlamentet i Aten onsdag kveld.

Demonstranter kastet bensinbomber

Demonstranter kastet bensinbomber mot politiet og satte fyr på søppelkasser og biler onsdag kveld.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters/NTB scanpix

Noen få timer før de folkevalgte stemte for kriseavtalen som danner grunnlag for et nytt låneprogram for Hellas natt til torsdag, sto rasende demonstranter utenfor parlamentet.

En gruppe maskerte demonstranter kastet bensinbomber mot politiet i nærheten av parlamentsplassen. Politiet svarte på demonstrantenes angrep med tåregass.

25 demonstranter ble pågrepet som følge av opptøyene, melder den greske avisen Kathimerini.

En gruppe demonstranter har kastet bensinbomber mot politiet i nærheten av parlamentsplassen i Aten. Politiet svarer på demonstrantenes angrep med tåregass.

Maskerte demonstranter kastet bensinbomber mot politiet som svarte med tåregass.

Kastet flere titalls molotovcocktails

Etter at det foregikk fredelige demonstrasjoner mot avtalen tidligere onsdag, samlet flere hundre grekere seg på Syntagma-plassen på kvelden.

Det ble kastet flere titalls molotovcocktails mot politiet. Flammene sto 6–7 meter opp. Etter hvert gikk politiet til motangrep med tåregass og spredte folkemengden.

Bilder fra området viste også at demonstrantene satte fyr på en av de mange bilene som tilhører pressen. Totalt 38 personer ble anholdt i forbindelse med demonstrasjonene.

Statsminister Alexis Tsipras var blant dem som stemte

Statsminister Alexis Tsipras var blant dem som stemte for da det greske parlamentet natt til torsdag gikk med på avtalen som skal sikre nye kriselån til Hellas.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters/NTB Scanpix

Går inn for kriseavtalen

Noen timer senere stemte et overveldende flertall i den greske nasjonalforsamlingen for kriseavtalen. Motstanden mot avtalen er massiv i regjeringspartiet Syriza. 38 av partiets folkevalgte stemte imot eller avsto fra å stemme.

Nasjonalforsamlingens tilslutning rydder vei for et nytt låneprogram verdt 86 milliarder euro, mot at Hellas i løpet av relativt kort tid gjennomfører omfattende økonomiske reformer.

Hellas' finansminister Evklid Tsakalotos sa hans avgjørelse om å akseptere avtalen kommer til å «være en byrde for meg i hele mitt liv».

Jan Espen Kruse raporterer fra demonstrasjonene i Aten.

Det ble kastet flere titalls molotovcocktails mot politiet i Aten. Flammene sto 6–7 meter opp, rapporter NRKs reporter Jan Espen Kruse. Fotograf: Odd Iversen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt