25 funnet døde etter båtbrann i California

25 funnet døde etter at et skip på 75 fot tok fyr på øya Santa Cruz utenfor Los Angeles. Nødetatene sier at de «vet at de har flere døde».

Båtbrann utenfor øya Santa Cruz i California

Brannvesenet i Ventura County har lagt ut bilder av slukningsarbeidet.

Foto: Ventura County Fire Department

Mandag kveld sier den amerikanske kystvakten til nyhetsbyrået AP at de første døde er funnet i nærheten av båten som brant opp og sank. Det dreier seg om 25 personer så langt. De første rapportene tyder på at de druknet.

Den amerikanske kystvakten opplyste under en pressekonferanse like etter klokken 18.00 norsk tid mandag kveld at en båt med dykkerturister brant og sank rundt 20 meter ut fra kysten.

– Akkurat nå leter vi langs kystlinjen etter overlevende, sa kaptein Monica Rochester i den amerikanske kystvakten på pressekonferansen.

Båten som brant opp har navn «Conception», og var en båt som tilbyr dykke- og snorkleturer. Brannen skal ha brutt ut midt på natten – nødetatene fikk melding om den klokken 03.28 lokal tid.

Båten hadde 39 personer om bord, inkludert et mannskap på seks personer. Fem av dem ble reddet opp av vannet av en passerende båt. To av de overlevende skal ha fått lettere skader.

De omkomne sov alle under dekk.

– Mannskapet var på øvre dekk og våkne. De hoppet av båten da brannen brøt ut, sier Rochester.

Matthew Kroll i den amerikanske kystvakten opplyste til AP mandag kveld at søket fortsetter, men at de frykter at opptil 34 døde etter brannen.

X80001

Flammene på båten blusser opp igjen etter at brannvesenet har slukket dem, noe som gjør det umulig for redningsmannskap å komme seg om bord på båten.

Foto: HANDOUT

– Vi vet det er døde

Helt siden nyheten om brannen ble kjent har redningsmannskap håpet å finne overlevende.

– 34 mennesker er døde eller savnet, men det er veldig tåkete der ute. Vi håper at noen har svømt til land, båten er veldig nær kysten når den ankrer opp for natten. Vi må håpe, men planlegger for det verste, sa pressetalsmann i brannvesenet i Santa Barbara, Mike Eliason til CNN tidligere mandag.

Bill Nash, medietalsmann for brannvesenet i Ventura County, sier til den samme nyhetskanalen at det er «flere døde».

– Det er en stor båt og vi vet vi har flere døde. Men jeg har ikke noe eksakt tall, sier han.

Laster kart, vennligst vent...

Båten skal ha begynt å brenne utenfor øya Santa Cruz i California.

Dramatiske bilder

Brannmannskap fra Ventura har drevet med slukningsarbeid på stedet, men brannvesenet i Santa Barbara er også involvert fordi det er uklart hvilket av de to fylkene som har ansvar for området båten befinner seg i.

Brannvesenet har lagt ut dramatiske bilder fra slukningsarbeidet som viser hvordan båten

Båtbrann i California

Kystvakten i Los Angeles opplyser at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget etter båtbrannen.

Foto: Ventura County Fire Department

er oppslukt av flammer og røyk.

Båten «Conception» ble brukt til dykkerturer, og har en kapasitet er på 46 personer. Den ble sjøsatt i 1981, ifølge nettstedet California Diving News.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble båten operert av Worldwide Diving Adventures, et anerkjent selskap med base i Santa Barbera.

Den amerikanske kystvaktet bidrar også i redningsarbeidet og har jobbet med å evakuere de gjenværende passasjerene, skrev de på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Opplyste at alle hadde blitt drept i brannen

Aaron Bemis i den amerikanske kystvakten opplyste til CNN mens slukningsarbeidet pågikk at redningsmannskapet slet med å få kontroll på brannen ettersom flammene blusset opp igjen etter slukking - sannsynligvis på grunn av mengden drivstoff om bord.

– Vi har ikke klart å komme oss inn i båten for å se etter overlevende på nåværende tidspunkt, sa han.

Han sa også at de så langt ikke er vet om det er noen omkomne etter brannen.

– Vi har verken bekreftelser på overlevende eller døde. Det er for tidlig å si, sier Bemis.

Brannvesenet i Ventura County opplyste tidligere mandag til den lokale nyhetskanalen KTLA at 34 personer skal være døde som følge av brannen, men dette har ikke blitt bekreftet fra annet hold.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt