Hopp til innhold

Her ble 23 personer drept i Syria

23 personer, deriblant seks barn, ble drept da scud-raketter slo ned i en del av Aleppo kontrollert av opprørere.

Syria

Mennesker stimler seg sammen rundt nedslagsfeltet i Jabal badro-området i Aleppo. 23 personer, deriblant 6 barn ble drept i angrepet.

Foto: HO / Afp

Mandag kveld ble minst 23 personer drept i rakettangrepet mot et opprørskontrollert boligområde i Syrias største by Aleppo, ifølge en aktivist i byen.

– Tre bygninger i bydelen Jabal Badro raste sammen i rakettangrepet. Likene blir nå gravd ut. Noen har mistet livet på sykehus, deriblant seks barn, sier aktivisten Mohammad Nour på telefon fra Aleppo til Reuters.

Ut fra restene å dømme ble det trolig brukt scud-raketter i angrepet, som skjedde mandag kveld.

Den syriske regjeringshæren har i økende grad tatt i bruk scud-raketter til angrep på opprørskontrollerte områder, opplyser opposisjonsgrupper.

Angriper presidentpalasset

Tirsdag melder statlige medier at to granater har eksplodert like ved palasset til Syrias president Bashar al-Assad like utenfor Damaskus.

– Granatene ble avfyrt av terrorister, og de slo ned rett utenfor sørveggen av Tishreen-palasset, sier en tjenestemann til det statlige syriske nyhetsbyrået SANA tirsdag.

Det er ikke kommet meldinger om skadde eller drepte, men det skal ha blitt skader på palassbygningen. Det er ikke kjent om Assad selv var tilstede da granatene traff, men det er allerede kjent at Assad og følget hans sjelden bruker dette palasset.

– En granat ga en stripe med hvit røyk, og kan ha truffet palasset, sier en aktivist som kaller seg Ayed til Reuters.

Assad

Syrias president Bashar al-Assad.

Foto: - / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt

Hun vil redde regnskogen i Brasil

Marina Silva ledet kampen mot avskoging for 20 år siden. Nå er hun tilbake som miljøminister i Brasil for å fullføre jobben.